Kaupunki kohtasi yrittäjän

Turun kaupungin päättäjät tulivat perinteiseen, yrittäjien järjestämään kerran vuodessa aamukahvitilaisuuteen vahvana rintamana 17.10. Kari Meltovaara oli koonnut paketin yrittäjien ennakkoon lähettämistä kysymyksistä ja esitti sen yrittäjien puolesta alustukseksi. Kuten arvata saattaa, syksyn ykköspuheenaiheet – mm. jätehuoltokysymys ja julkiset hankinnat – olivat nytkin yrittäjien kysymyslistojen kärjessä.

Yrittäjiä huoletti esimerkiksi se, että kun laki julkisista hankinnoista on tiukentunut, jää kuntatilaajan ja yrittäjän välinen vuoropuhelu helposti pois. Kuitenkin esimerkiksi tilavuokrat pitäisi voida neuvotella hyvissä ajoin, se on yrittäjälle elintärkeää tietoa.

Samoin yrittäjät peräänkuuluttivat liikennejärjestelyjen ennakoitavuutta ja johdonmukaisuutta, jotta yritystoimintaa voitaisiin suunnitella pitkällä tähtäimellä.

Päättäjät toiveikkaina tulevaisuuden suhteen

Ensimmäisenä tuleen astui kaupungin valtuuston puheenjohtaja Pertti Paasio, joka muistutti yrittäjiä siitä, että kaupunki on hankalassa välikädessä. – On tiettyjä tehtäviä, joiden suorittaminen ei ole kaupungin valinnassa. Näitä ovat esimerkiksi koulutuskysymykset. - Olennaista koko tämän seudun menestymiselle on, että Turku menestyy ja voi tarjota työtä ympäröivälle alueelle.

Paasio myönsi, että kaupungin pitäisi olla aktiivisemmin yhteydessä valtakunnan päättäjiin, sillä Turku on esimerkiksi Tampereen verrattuna maantieteellisesti epäedullisemmassa asemassa. – Tampere on liikenteen solmukohta, mistä seuraa, että esimerkiksi eduskunnan päättäjissä on enemmän sellaisia ihmisiä, jotka kulkevat Tampereen kautta säännöllisesti.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Randell ei nähnyt työmatkapendelöintiä pelkästään hyvänä asiana. – Sellainen kuormittaa keskuskuntaa, jonka huoltosuhde on raskas. Randell odottaakin kunta- ja palvelurakenteen uudistavasta laista pelastusta Turulle. – Lain mukaan kunnan pitäisi muodostua toiminnallisesta kokonaisuudesta ja siihen päästään yhdistämällä kuntia

Viime hetkellä Mikko Pukkista paikkaamaan joutunut apulaiskaupunginjohtaja Kaija Hartiala nosti puheeksi - Turku 2011 –tiimin puheenjohtajana - kulttuurin ja luovien toimialojen merkityksen tulevaisuudelle. – Esimerkiksi vuoden 1990 Euroopan kulttuuripääkaupunki Glasgow oli 90-luvun vaihteessa likainen teollisuuskaupunki, josta laivateollisuus oli lakkautettu ja työttömyys vallitsi. Tällä hetkellä Glasgow´ssa mediateollisuus ja kulttuuri työllistävät enemmän kuin laivateollisuus koskaan.

Turun kaupungin johto oli siis paikalla kiitettävästi, mutta kovin suoria vastauksia ennakkokysymyksiinsä yrittäjät eivät nähdäkseni aina saaneet. Tärkeää on toki kuunnella vastapuoltakin, painitaanhan kaupungin johdossa silti melkoisten ongelmien parissa tälläkin hetkellä.


Aleksi Randell toivoi kunta- ja palvelurakenteen uudistavasta laista pelastusta Turun ongelmiin.



Markku Liitola esitti kaupunginjohdolle kipakoitakin kysymyksiä. Keskustan kävelykatuja koskeneeseen kysymykseen vastaamassa ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

–ap

Julkaistu 11/2006        
TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa