Huippusalaista!
Lääketutkimus on tarkkaa, luottamuksellista, ja tapahtuu aina potilaan parhaaksi
Suomessa tehtäviä kliinisiä lääketutkimuksia ohjeistetaan ja kontrolloidaan useiden lakien ja asetusten avulla. Tutkimuksen suorittajien ammattitaito on tarkassa puntarissa, ja osallistumisesta ei yleensä makseta tutkittaville korvausta. -Alkavasta tutkimuksesta on tehtävä ilmoitus lääkelaitokselle. Sosiaali- ja terveysministeriön tutkimuseettinen jaosto antaa eettisen lausunnon, freelancer tutkimuskoordinaattori Marja Honkala selvittää.
Paimiolainen tuore yrittäjä, lääketeollisuutta aikaisemmin pitkään palvellut sairaanhoitaja Honkala perusti yrityksen kyllästyttyään työmatkaan Helsinkiin. - Haistoin sauman tehdä lääketutkimusten koordinointia itsenäisesti. Toimeksiantava verkosto oli valmiina, hän kertoo taustaa.
Lääketutkimukset ovat usein maailmanlaajuisia, tutkittavia on tuhansia, ja yksityiskohtainen suunnitelma toteutetaan prikulleen samalla tavalla ympäri maailmaa. Honkala etsii tutkivat yhteisöt, joiden intresseihin kulloinkin kyseessä oleva tutkimus kuuluu. - Eli rekrytoin tutkijat, huolehdin viranomaisasiat, ja tarkastan, että tutkimussuunnitelmaa noudatetaan.
Työpiste on kotona: puhelin, tietokone, faksi ja skanneri. Työ tehdään pitkälti verkossa, varsinainen tarkastus tapahtuu tutkimusta tekevässä yksikössä. - Minun valttini on joustavuuus ja kentän tuntemus.
![]() |
Kahden kannettavan loukussa: - Minulla on vapaus toimia yrittäjänä annetuissa raameissa, Marja Honkala sanoo. |
a-ss.