Keilaraisiossa vaihtuu sukupolvi
Petra Eriksson-Sola oli vajaan vuoden ikäinen vauva, kun hänen vanhempansa perustivat keilahallin Raisioon. Hallista tuli Petralle toinen koti ja myöhemmin myös työpaikka. Tänä vuonna yrityksessä tehdään sukupolvenvaihdos ja Petra ottaa yrityksen vastuulleen.
- Joskus lamavuosina vanhempani miettivät, pitäisikö hallin pitäminen lopettaa. Minulle se oli kamala paikka, itkin ja sanoin, että mihin minä sitten menen, Petra muistelee.
Lama on jäänyt kauas taakse ja hallin toiminta on laajentunut. Perinteisen keilaamisen lisäksi Keilaraisio tarjoaa hohtokeilausta, golfsimulaattoreita, solariumin, sauna-, kokous- ja ravintolapalveluita, biljardia ja squashia. Viime vuosien nopeimmin kasvava alue ovat lastenkutsut.
Lasse ja Ritva Erikssonin perustama keilahallissa ovat mukana myös Lassen veli Leo Eriksson sekä Petran aviopuoliso Esa Sola. Lisäksi halli työllistää kaksi perheen ulkopuolista työntekijää. Sukupolvenvaihdoksen jälkeen Petran vanhemmat jäävät taustavaikuttajiksi.
Perheiden yhteinen harrastus
- Kilpakeilailu muodostaa noin 26 % koko toiminnasta. Meillä käy joka viikko 15 keilailuseuraa harjoittelemassa, Leo Eriksson kertoo. Hallissa pyörivät myös firmasarjat.
Petra on itsekin huippuluokan keilaaja. Keilailuseura Giantsia edustava Petra oli vuonna 1996 länsirannikon ensimmäinen nainen, joka heitti 300 pistettä, vieläpä kaksi kertaa. Giants voitti Suomen mestaruuden maaliskuussa.
- Keilailu on hyvin tasa-arvoinen harrastus ja nykyään yhä enemmän koko perheiden harrastus. Mekin olemme kehittäneet toimintaamme siihen suuntaan, että perheiden on hyvä tulla tänne viettämään aikaa yhdessä. Maanantaisin meillä on aina ohjattua keilailua ja pidämme myös keilailukursseja vasta-alkajille, Petra kertoo
![]() |
Petra Eriksson-Sola ja Esa Sola edustavat Keilaraision uutta sukupolvea. Petran vanhemmat perustivat keilahallin 1977. |
pv.