LogOn Baltic etsii parhaita logistiikkakäytäntöjä
Tämän vuoden lopulla päättyvä, Turun kauppakorkeakoulun koordinoima LogOn Baltic-hanke tuottaa tietoa ja työkaluja alueen kehitysorganisaatioiden käyttöön. EU:n Interreg IIIB -ohjelmaan kuuluvan hankkeen tarkoituksena on tuottaa alueellisia logistiikka- ja ICT-analyyseja Itämeren reunavaltioiden kehittämistoimijoille, viranomaisille ja yrityksille.
Projektin partnereista on suurin osa Suomen ulkopuolelta. Varsinais-Suomesta projektiin osallistuvat lisäksi ICT Turku, Pilot Turku, Varsinais-Suomen liitto, Turun yliopisto, Turun ja Salon Seutujen sekä Loimaan seutukunnan kehittämiskeskukset.
- Se ei silti ole puhtaasti akateemista aluekehitystä vaan mukaan on otettu laajasti myös yritysmaailmaa. Pyrkimys on määrittää parhaita logistisia käytäntöjä ja saada lihaa tutkimuksen ympärille, vakuuttaa projektitutkija Tomi Solakivi. Menetelminä käytetään mm. asiantuntijahaastatteluita ja laajoja internet-kyselyitä.
– Projektin yhteydessä toteutettava logistiikkakysely perustuu Turun kauppakorkeakoulun vuonna 2006 Liikenne- ja viestintäministeriön toimeksiannosta toteuttaman neljännen kansallisen logistiikkaselvityksen rakenteeseen ja menetelmiin. Selvitys koski 2225 suomalaista yritystä, mikä on jo todella iso aineisto, kertoo Solakivi. Tutkimuksesta on olemassa kaksi liikenneministeriön julkaisua, jotka ovat herättäneet mielenkiintoa ympäri maailmaa.
Tämän kevään kysely käsittelee yritysten ICT-osaamista ja siitä vastuussa on ICT Turku. Samoin kuin edelliseen kyselyyn vastanneet, saavat yritykset suoraa hyötyä vastauksesta, jos ne vain jättävät sähköpostiosoitteensa kyselyn järjestäjille. – Kansallisen kyselyn vastaajille lähetettiin tutkimuksesta muutaman sivun yhteenveto- ja palauteraportti, jossa olivat yrityksen omat tiedot suhteutettuna muihin alan toimijoihin. Siitä saatiin paljon positiivista palautetta, Solakivi kertoo.
ap.