Neogames julkaisi pelialan vientistrategian
Useamman ministeriön yhdessä tilaamassa ehdotuksessa käydään ensin läpi alan reunaehdot ja tunnusluvut. Suomen peliala on vahvassa kasvussa. Liiketoiminnan volyymi kasvaa tulevien vuosien aikana jopa 50 prosentin vuosivauhtia. Ensimmäiset peleihin erikoistuneet yritykset perustettiin 1990-luvun puolivälissä ja nyt Suomessa on n. 120-140 yritystä, joilla on eriasteista pelituotantoa. Keskeisimpiä yrityksiä ovat mm. Sulake, Red Lynx, Housemarque, Frozenbyte, Digital Chocolate (Sumea) ja Remedy.
Vuonna 2005 suomalaisen pelialan liikevaihdoksi arvioitiin noin 65 miljoonaa euroa, mutta huomattavaa on, että suurin osa pelitoimialan liikevaihdosta oli peräisin vientitoiminnasta.
Suomalaisten vahvuuksia alalla ovat yritysten tekninen ja sisällöllinen osaaminen, pelituotannon erinomainen hinta-laatusuhde, toimitusvarmuus sekä mobiiliviihdesektorin kansainvälinen nousu. Jälkimmäisestä riippumatta Suomen peliteollisuus ei ole täysin mobiiliriippuvainen, kuten usein väitetään. Max Payne ja esimerkiksi Habbo Hotelli ovat hyviä esimerkkejä muunlaista teknologiaa hyödyntävistä, ja kansainvälistä menestystä saavuttaneista brändeistä.
Tekesin tuki on vaikuttanut voimakkaasti pelialan kehitykseen Suomessa, sillä yksityiset rahoittajat suhtautuvat pelialaan edelleen varovaisesti. Ulkomaiset sijoittajat ovat kuitenkin olleet kiinnostuneita suomalaisesta tietotaidosta.
Neogamesin visio onkin, että vuonna 2012 peliteollisuus Suomessa muodostaa merkittävän sisältöteollisuuden sektorin. Pelialan luonteen mukaisesti ala on vahvasti kansainvälistynyt
päämarkkinoiden ollessa ulkomailla. Liikevaihdon arvioidaan olevan 500-700 miljoonaa euroa.
Neogamesilla on myös toimenpide-ehdotuksia vision toteutumiseen. Suomen pelitoimialan toimijoista suurin osa on Neogamesin jäseniä ja jäsenyysneuvotteluja muiden kanssa käydään jatkuvasti. Sillä on myös jo vientiorganisaation alkua, sillä se järjestää jäsenilleen vuodessa 3-5 vientitapahtumaa
pelialan messuille ympäri maailmaa. Tapahtumiin liittyy mm. verkostoitumistilaisuuksia sekä ennalta sovittuja neuvotteluja suomalaisten yritysten ja potentiaalisten partnerien kanssa. Tällaisen toiminnan jatkuminen ja kehittäminen Neogamesin puitteissa olisi varsin luontevaa.