Työelämään kiinni säätiön kautta
Pari vuotta vanha tietokoneen näyttö odottaa purkamista ja osien uudelleen kierrätystä satojen lajitoveriensa kanssa. Raina-säätiön tiloissa Turussa toimiva Suomen Elektroniikkakeräys on vuodesta 2005 huolehtinut osaltaan yritysten ja yhteisöjen käytöstä poistamista tietokoneista ja muusta elektroniikkaromusta.
- Joukossa on paljon ihan käyttökelpoistakin tavaraa ja sille pyrimme aina löytämään suoraan uuden kodin, toimitusjohtaja Tapani Aho kertoo.
Aho on tyytyväinen yhteistyöhön Raina-säätiön kanssa. Sosiaalipalvelusäätiö kuntouttaa ja valmentaa syystä tai toisesta työelämästä syrjään jääneitä ihmisiä takaisin töihin.
- Meillä on hyviä kokemuksia Raina-säätiön kautta tulleista työntekijöistä. Voin suositella yhteistyötä muillekin, Aho sanoo.
Yhteistyökumppaneita tarvitaan. Raina-säätiön valmennuskeskuspäällikkö Markku Pekurisen mukaan säätiöllä on 250-300 asiakasta vuodessa.
- Toivomme, että yritykset tarjoaisivat näille ihmisille työpaikkoja. Pitkiin koulutuksiimme kuulu aina palkaton työharjoittelujakso. Tähän asti yritykset ovat suhtautuneet asiaan varsin positiivisesti ja jotkut harjoittelijoista ovat myös työllistyneet vakituisesti tätä kautta, Pekurinen kertoo.
Raina-säätiö muutti uusiin, 2100 neliömetrin tiloihin Tiemestarinkadulle kesäkuussa. Tiloissa toimivat myös metalliteollisuuden alihankintaa ja hyvinvointipalveluita tuottava Rainan Tekopoint Oy.
![]() |
Tietokoneen näytöt ovat muuttuneet litteiksi ja melko uusiakin näyttöjä päätyy kierrätykseen. Toimitusjohtaja Tapani Ahon luotsaama Suomen Elektroniikkakeräys antaa vanhoille koneille uuden elämän yhteistyössä sosiaalipalvelusäätiö Rainan kanssa. |
pirkko.varjo@y-lehti.fi