Sydänmerkki nyt myös lounaassa
Terveellisyydestä kertova Sydänmerkki on tuttu ruokakaupan hyllyltä. Se on osoittanut siellä olevien tuotteiden vähärasvaisuutta, -suolaisuutta ja muuta terveellisyyttä vuodesta 2000. Tämän vuoden alusta Sydänmerkin voi löytää myös lounaspöydästä. Sydänliitossa kehitetyn merkintäjärjestelmän avulla ruokailijoille viestitetään ravitsemuksellisesti korkealaatuisesta ruoasta ja paremmista valinnoista.
Suomessa syödään joka päivä noin kaksi miljoonaa ateriaa kodin ulkopuolella. Sydänliiton mukaan työnantaja, joka päättää mahdollisuudesta tarjota Sydänmerkki-aterioita henkilöstöravintolassa, osoittaa välittävänsä työntekijöistä ja näiden terveydestä.
Sydänmerkki-aterian kriteereissä kiinnitetään huomiota pääruoan rasvan määrään ja laatuun sekä suolan määrään. Lisäksi tarjolla tulee olla tuoreita kasviksia, öljypohjaista salaatinkastiketta, rasvatonta maitoa tai piimää sekä vähäsuolaista leipää ja Sydänmerkki-kriteerit täyttävää levitettä.