Peng Zhiming on ottanut työkseen opettaa suomalaisille uusia makuja

Kiinalaista ruokakulttuuria levittämässä

Kokonaisen ihmisiän, jo18 vuotta, Suomessa vaikuttanut Peng Zhiming on ehtinyt tässä ajassa paljon enemmän kuin keskiverto maahanmuuttaja. Miehellä on tällä hetkellä kuusi ravintolaa, joista osan hän on vuokrannut toisille yrittäjille. Varsinaisesti hän hoitaa itse vain kahta, mutta toimii kylläkin vuokralaistensa tukkukauppiaana ja auttaa heitä muutenkin, esimerkiksi korjauksissa.

Pengillä tuntuu siis olevan missiona levittää kiinalaista ruokakulttuuria niin laajalle kuin mahdollista, mutta tosiasiassa hän on kiinnostunut enemmän kiinalaisen ruokakulttuurin syventämisestä.

– Olen ammatiltani kokki ja työskentelin Kiinassa huippuhotellissa. Olen myös kirjoittanut kiinalaisen keittokirjan. Sen vuoksi haluan tuoda uusissa ravintoloissani listoille paljon enemmän ruokalajeja kuin mihin täällä on totuttu, selittää Peng.

Miehen China Jasmine –ravintoloiden ruokalistat ovatkin kunnioitusta herättäviä – esimerkiksi mereneläviä löytyy ihan toisella tavalla kuin yleensä kiinalaisravintoloissa Suomessa.

Peng Zhimingillä on ajatuksena totuttaa suomalaiset asiakkaat monipuolisimpiin makuihin. – Suomalainen tilaa ravintolassa yleensä yhden annoksen ja syö sen yksin omalta lautaseltaan, kun kiinalaiset tilaavat 8-10 hengen ryhmissä tyypillisesti 10 kylmää ja 12 lämmintä ruokaa – ja se kaikki syödään yhdessä. Kokeillaan erilaisia makuja: ruokaa tilataan friteerattuna, paistettuna, höyrytettynä, keitettynä, Peng luettelee.

- Normaalisti kiinalaiset eivät syö jälkiruokaa, vaan ateriaan kuuluu sen sijaan erilaisia riisejä, höyrytettyä leipää, nuudeleita ja hedelmiä. Ja yksi illastajista hoitaa tilaamisen ja maksaa koko laskun, Peng Zhiming nauraa. Kuvaus kiinalaisesta ateriasta jättää kyllä varjoonsa suomalaisten sunnuntailounaat. –ap.


Peng Zhimingin (vasemmalla) Hansa-korttelin ravintolan keittiöpäällikkönä toimii Wu Kai.


Julkaistu 03/2008        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa