Sirpa on valkosuklaakakun kuningatar
Kun tekee ruuat ja muun tarjoilun alusta pitäen itse, tietää, mitä vieraille syöttää. Päivät tosin venyvät silloin pikkutunneille. Merimaskulainen pitopalvelu Siru-Maaria Oy on toiminut vuodesta 1991 lähtien.
- Aluksi venyin joka paikkaan juhlia laittamaan, Sirpa Rantala muistelee. Juhlien pääpitopaikaksi on muotoutunut Maarian Pappila, joka on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän omistama juhlahuoneisto.
Suurimmaksi osaksi perhejuhliin tarjoiluja valmistava Rantala on oppinut kantapään kautta loman ja vapaa-ajan merkityksen. Vaikka suurtalouskokin intohimo on ruuanlaitto, jopa vapaaehtoistyöhön saakka, Rantala on rajoittanut keikkailua. – Voin jo hieman valita töitä.
Viikonloppuna on kolmet hautajaiset. Muistotilaisuuksia on vuodessa toistasataa. Häät, kaste- ja rippijuhlat, syntymäpäivät ja sukukokoukset – kaikkiin löytyy joko valmiita menu-ehdotuksia, tai sitten Rantala suunnittelee räätälöidyn tarjoilun asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Valkosuklaakakku ja Hoviherkku ovat omia huippureseptejä, joita usein pyydetään.
- Ihmiset matkustelevat nykyään paljon, ja ovat ehkä sitä kautta tulleet rohkeammiksi kokeilemaan uusia ruokalajeja. Ruokarajoitteisia on paljon. Paras palkka on, kun ihmiset ovat iloisia ja tyytyväisiä.
Apuna Rantalalla on pian 10 vuotta ollut sama tiimi, rautainen porukka. Varsinkin häät lukuisine kommervenkkeineen ja aikataulutettuinen tarjoiluineen sitovat työvoimaa.
Onnistumisia ja pieniä kömmähdyksiä Rantalalla riittäisi muistelmiksi saakka. – Juhlien ilmapiiri on aina hyvin herkkä. Ihmiset käyvät läpi suuria tunteita. –a-ss.
![]() |
Sirpa Rantala kehittelee reseptejä paljon itse. Omenapiirakka on maukas ja muhkea, mutta helppotekoinen. |