Sushista uusi saariston herkku



Sushin käsiteltään usein olevan raakaa kalaa, mutta sen aineksina voi olla myös kasviksia, lihaa tai kypsää kalaa. Tätä japanilaista herkkua saa tulevana suvena Nauvon vierasvenesatamasta.

- Idea syttyi lounaspöydässä, Heikki Hurskainen kertoo, ja jatkaa muun muassa syksyisen catering-tilaisuuden Nauvossa saaneen kiittävää palautetta. Herkkua testailtiin varovasti, mutta suupalat herättivät Hurskaisen mukaan innostusta paikallisissakin.

Toisena sushibaarimikkona Nauvossa debytoi Suomen sushi-kulttuurilähettiläs, ravintoloitsija Kimmo Jylhä. Valmistumassa on take-away-mallilla toimiva paikka, josta annokset noudetaan mukaan. Kevyttä ja terveellistä sushia toimitetaan asiakkaille myös sushi-taksiveneellä tai peräti sushi-vesitasotaksilla.

- Toimitamme annoksen sellaisen matkan päähän, jossa se voidaan vielä tuoreena nauttia, Hurskainen huomauttaa.

Raaka-aineissa pyritään mahdollisuuksien mukaan paikallisuuteen. SamuraiSushi Nagun nimikkorulla tehdään kalanjalostaja Piipanojan kylmäsavusilakasta.

– Sushi on etikalla, sokerilla ja suolalla maustettua riisiä, jossa rullan päälle tai sisään tulee kala-, kasvis- tai lihalisuke. Kyytipojaksi sopii vesi, olut, sake ja miksei viinikin.

Kesäravintolassa rullia pyörittelee isän vanavedessä keittiöön astellut sushi-kokki Oliver Hurskainen, ja pikkuveli Viktor tullaan näkemään apuvoimissa. Kaksi palaa maistiaisia heltiää kolmella eurolla. Lajitelmien koko on 8 palasta aina noin 60 palaan.

SamuraiSushi Nagu on sushin koukuttaman Hurskaisen ensimmäinen yritys. – Olen pienestä pojasta saakka haaveillut omasta ravintolasta!

Kampelaa tulee nihkeästi, mutta simppuja piisaa. Milloin maistellaan simppusushia? –a-ss.


Sushi on etikalla, sokerilla ja suolalla maustettua riisiä, jossa rullan päälle tai sisään tulee kala-, kasvis- tai lihalisuke.


Julkaistu 05/2008        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa