Turun kauppakorkeakoulussa alkaa täysipainoinen yrittäjyysopetus

Turun kauppakorkeakoulussa aloittaa tänä syksynä uusi oppiaine nimeltään yrittäjyys. Se merkitsee sitä, että yrittäjyyttä voi tästedes opiskella aina tohtorin tutkintoon saakka. Uuden oppiaineen pääopettaja, Yritystoiminnan tutkimus- ja koulutuskeskuksen johtaja, professori Antti Paasio pitää tärkeänä sitä, että yrittäjyys on vihdoin nostettu tasaveroiseksi muiden aineiden rinnalle.

– Yrittäjyyttä on tähänkin saakka ollut tarjolla ripoteltuna eri laitosten ja oppiaineiden yhteyteen. Tämä rakenneuudistus kuitenkin takaa sen, että jokin organisaatio vastaa kokonaisuudessaan yrittäjyyden kehittämisestä, Paasio sanoo.



[158_antti-paasio---pysty.gif]



Yrittäjyyden oppiaine on sijoitettu johtamisen laitokselle, joka tekee yhteistyötä Yritystoiminnan tutkimus- ja koulutuskeskuksen, PK-Instituutin ja kauppakorkeakoulun muiden laitosten kanssa. Paasio pitää mahdollisena, että yrittäjyysopetus tulevaisuudessa leviää myös Turun yliopiston ja Åbo Akademien puolelle.


Uusi tutkintomalli houkuttelee jatkamaan opintoja


Turun kauppakorkeakoulussa pyritään siirtymään Bolognan kaksitasoiseen tutkintomalliin jo ensi vuonna. Tulevaisuudessa esimerkiksi yrittäjä, jolla on Bachelor-tason tutkinto takanaan, voi tulla jatkamaan opintojaan maisteriksi saakka Turun kauppakorkeakoulussa.

– Yrittäjyys tulee olemaan vahvoilla, kun Bolognan malli viedään loppuun saakka. Yrittäjyyttä lisätään myös Bachelor-tutkintoon. Kukaan ei tulevaisuudessa pääse valmistumaan Turun kauppakorkeasta tietämättä jotain yrittäjyydestä, Paasio vakuuttaa.

Hän toivoo, että ulkoa sisäänpäin tuleva vaikutus lisääntyisi korkeakouluissa.

– Tarvitsemme yhä enemmän käytännön vuorovaikutusta todellisen yritysmaailman kanssa. Suunnitteilla on yritysrinki, joka muutaman vuoden kuluessa saataisiin aktiivisesti toimimaan yritysopetuksen tukena, Paasio kertoo.


Asennekasvatusta tarvitaan


Yrittäjän tie ei houkuta montaa kauppatieteilijää, joita alusta saakka varoitetaan välttämään riskinottoa. Vain muutama prosentti opiskelijoista ilmoittaa harkitsevansa yrittäjän uraa.

– Yrittäjän ammatti tiedetään raskaaksi ja toisen tienestissä uskotaan päästävän vähemmällä, Paasio arvelee syitä vähäiseen kiinnostukseen.

Itsenäisen yrittäjän polkua pidetään kuitenkin opetuksessa jatkuvasti esillä. Paasio muistuttaa, että tyypillisesti yrittäjäksi ryhdytään mieluummin 35- kuin 25-vuotiaana.

– Työkokemus vieraalla on myös hyvää harjoittelua ja verkostojen luomista, hän lisää.

Yrittäjyyskasvatuksessa auttaa myös opiskelijoiden oma suhtautuminen opintoihin ja työntekoon.

– He eivät halua päästä helpolla, koska ovat nähneet, mitä työyhteisö vaatii. Yrittäjyyden opiskelu antaakin valmiuden tarttua mihin tahansa ahkeruutta ja vastuuntuntoa vaativaan työtehtävään, Paasio tiivistää.



Uuden yritt?jyysoppiaineen p??opettaja Antti Paasio on hoitanut yritt?jyyden professuuria Turun kauppakorkeakoulussa jo vuodesta 1986. Vain Helsingin yritt?jyyden professuuri on i?lt??n hieman vanhempi.


Julkaistu 09/2004        
Jappis Oy

Jappis Oy

Mainostoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa