Perusta verkkokauppa -kurssi on ensimmäinen laatuaan
Turun AKK:n Perusta verkkokauppa -kurssi on ensimmäinen laatuaan ja tuli tarpeeseen. Verkkokauppa kasvaa Suomessa 20 prosenttia vuodessa.
Ajatus kurssista syntyi, kun opettaja Oili Niittyseltä pyydettiin apua verkkokaupan perustamiseen eikä sopivaa koulutusta löytynyt. Alun perin kurssin ajatuksena oli, että kurssin loppuun mennessä jokainen kurssilainen olisi saanut oman verkkokaupan valmiiksi.
- Koska kurssi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, sisältö on elänyt matkan varrella kurssilaisten tarpeiden mukaan, Niittynen sanoo.
- Tähän mennessä olemme esimerkiksi tutkineet erilaisia verkkokauppa-alustavaihtoehtoja ja kuulleet pankkien ja Itellan palveluista. Nyt kurssilaiset pohtivat, mitkä vaihtoehdot sopivat heille parhaiten, hän jatkaa.
Kurssilaisten joukossa on monia eri alojen edustajia. Verkkokaupan mahdollisuuksia tutkitaan muiden muassa apteekki-, vaate-, atk- ja rakennustarvikealoilla. Ja mahtuupa mukaan yksi kalakauppiaskin. Erilaisten tarpeiden vuoksi Turun AKK haluaa tarjota kurssin, josta on hyötyä jokaiselle alasta riippumatta.
- Kurssilaiset ovat vaikuttaneet tähän mennessä tyytyväisiltä kurssiin. Moni on sanonut, että kurssi on jo nyt maksanut itsensä takaisin, Niittynen kertoo.
Keväällä on tarkoitus järjestää seuraava verkkokauppakurssi.
Jorma Räty tuli kurssille selvittämään verkkokaupan mahdollisuuksia
Yrittäjä Jorma Räty tuli Turun AKK:n verkkokauppakurssille oppimaan lisää verkkokaupasta ja selvittämään verkkokaupan mahdollisuuksia omassa yrityksessään.
- Ilmoittauduin kurssille saadakseni lisää tietoa verkkokaupasta ja sen mahdollisuuksista, Räty sanoo.
- En ole itse ostanut koskaan mitään netistä ja halusin ottaa asioista selvää. Verkkokauppa kasvattaa kuitenkin koko ajan suosiotaan kuluttajien keskuudessa ja halusin selvittää voisiko se hyödyttää minun yritystäni, hän selventää.
Rätyn yritys, turkulainen Euro Intention Oy, suunnittelee ja valmistaa erikoisheloja muun muassa telakkateollisuuden ja rakennusteollisuuden käyttöön.
Räty ei ole vielä varma, kuinka hän aikoo hyödyntää kurssin antia omassa yrityksessään.
- Tässä vaiheessa kurssia on vielä vaikea sanoa, millaista verkkokauppaa rupeamme kehittelemään vai rupeammeko ollenkaan. Sitten kurssin jälkeen on helpompi tehdä päätöksiä kun on saanut kuulla erilaisista vaihtoehdoista ja mahdollisuuksista, Räty kertoo.
- Yksi mahdollisuus verkkokaupassa olisi myydä itse valmista varastotavaraa ja se voisi myös helpottaa myyntiä yksityisille ja ulkomaille. Toinen vaihtoehto voisi olla, että joku toinen yrittäjä perustaisi oman verkkokaupan minun tuotteideni ympärille, hän pohtii.
![]() |
Kurssi: Yrittäjä Jorma Räty (keskellä) lähti kurssille selvittämään verkkokaupan mahdollisuuksia omassa yrityksessään. |
Emmi Harju