Rekrytointi- ja koulutusyhteistyön luominen Gdanskin ja Turun välille

From Gdansk to Turku

From Gdansk to Turku -projektin ideana on luoda pysyvä rekrytointikanava ammattitaitoista työvoimaa kaipaaville yrityksille Turun seudulla. Yhteistyö- ja rekrytointiverkostoa Puolan Gdanskin ja Turun välille rakentavat Turun Aikuiskoulutuskeskus ja Turun Seudun Kehittämiskeskus.

Projektin tavoitteena on laatia kone- ja metallialalle ammatillisen koulutuksen valmennusmalli, jossa puolalaisia koulutetaan jo kotimaassaan suomalaisten ammattitaitovaatimusten ja työelämän pelisääntöjen mukaan. Näin pyritään takaamaan rekrytoiville yrityksille ns. valmiimpia työntekijöitä, joiden perehdyttäminen työtehtäviin Suomessa käy joustavammin.

Laadittavan valmennusmallin sisältö suunnitellaan yhteistyössä projektissa perustettavan verkoston jäsenten kanssa, jotta työelämän näkemykset saataisiin varmasti mukaan. Valmennusmalli sisältää mm seuraavia asioita: ammattitaidon arviontia, informaatiota ammatillisista vaatimuksista Suomessa sekä mahdollisesti vaadittavien korttien suorituksia jo ennen saapumista Suomeen (esim.tulityö- ja työturvakortti).

Verkostoon valitaan kumppaneita Turun seudun yrityksistä ja julkiselta sektorilta. Rekrytointi - ja koulutusyhteistyön pitkän tähtäimen tavoitteena on osaavan työvoiman saannin varmistaminen suomalaisille työnantajille myös jatkossa.

Puolassa yhteistyön kehittämiseen ja valmennusmallin suunnitteluun ja etsitään yhteistyökumppaneita Gdanskista ja Pommerin alueelta. Projektiin valitaan sellaisia kumppaneita (esim. ammatillinen oppilaitos, rekrytointia tekevä organisaatio), jotka ovat valmiita sitoutumaan yhteistyöhön pidemmäksi aikaa, eritoten valmennusmallin varsinaiseen toteutukseen myöhemmin.

Gdanskissa markkinoidaan Turun seudun vetovoimaisuutta ja tarkoituksena on tavoittaa työperusteisesta muutosta kiinnostunteita työtekijöitä perheineen. Turun palvelujen markkinointiin tehdään vastaanottopaketti ja opastusjärjestelmä, jotka molemmat palvelevat muuttopäätöksen tehneitä perheitä Suomeen saavuttaessa. Opastusjärjestelmää kehitetään sähköiseen muotoon niin, että Turkuun saapuva perhe saa helposti tietoa asumisesta, päivähoidosta ja muista sopeutumista helpottavista asioista puolaksi. Projektin aikana tehdään myös suunnitelma, jossa työtekijöiden puolisoille tehdään ammattitaidon arviointia, ohjataan kielikoulutukseen, annetaan urasuunnittelua ja ohjausta työpaikan hankkimiseen.

Projektin keskeisiä tuloksia:

1) Perustetaan yhteistyöverkosto Turun seudulle, jonka intressi on puolalaisen työvoiman rekrytointikäytäntöjen kehittäminen.

2) Kehitetään työperäistä maahanmuuttoa edistävä sähköinen, puolankielinen opastusjärjestelmä Turkuun saapuville puolalaisille (TTP) sekä markkinoidaan Turkua Pommerin seudulla.

3) Etsitään tekniikan/kone- ja metallialan oppilaitos Gdanskista ja sovitaan valmennusmallin toteutuksesta ja muuhun koulutukseen liittyvän käytännön yhteistyöstä.

4) Luodaan ammatillinen valmennusmalli kone- ja metallialalle, jossa 1-2 pilottiryhmää valmennetaan Gdanskissa ja tuodaan sen jälkeen työhön Turkuun.


Julkaistu 11/2008        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa