Helsingissä menee hyvin, Tampereella takkusi aluksi

Dennis jatkaa Suomen valloitustaan

Turussa vuonna 1975 pizzerian perustanut Dennis Rafkin aloitti Helsingin valloituksensakin jo 20 vuotta sitten. – Minua pyydettiin sinne. Helsinkiläiset, jotka kävivät Turussa Denniksessä, kyselivät koko ajan, koska avaan ravintolan myös Helsinkiin. Kun minulle tarjottiin Fredrikinkadulta loistavaa paikkaa ravintolalle, päätin lähteä, Rafkin kertoo.

Helsingissä toiminta lähti heti hienosti käyntiin. – Helsinkiläiset ottivat Dennis-pizzan hyvin vastaan. Kehitin sen itse opiskeltuani ensin jenkeissä ja Ruotsissa. Se on yhdistelmä, jossa on ohut pohja ja runsaasti täytettä – siis kunnon ruokaa, eikä mitään pullaa.

Denniksen Helsingin ravintola muutti viisi vuotta sitten Kampin läheisyyteen. - Siellä on 60 sisäpaikkaa - sekä 50 ulkopaikkaa, mikä on Helsingissä tärkeää. Ravintola on tuottanut todella hyvin. Helsinkiläisten ravintolakäyttäytyminen on erilaista kuin turkulaisten: he syövät enemmän ulkona ja tulevat töitten jälkeen ottamaan drinkkiä. Monihan kulkee junalla töihin.

Tarvetta olisi lisätilalle. – Oikeastaan etsimme toista paikkaa Helsingissä. Ja tarkoitus olisi laajentua vähitellen muuallekin Suomeen nyt kun teimme firmassa sukupolvenvaihdoksen. Itse olen tähän asti vähän jarrutellut, että homma pysyisi hanskassa, mutta nuoret saa nyt jatkaa tästä, Dennis Rafkin toteaa. - Etsimme Turusta ja Helsingistä myös paikkaa wokki- ja nuudelibaarille. Niiden pitäisi aueta vuoden sisään, hän lisää.

Tampereella Dennis on toiminut kohta kaksi vuotta, mutta siellä alku on ollut hankalampi. - Heti alkuun tuli tehtyä moka. Lähdimme siellä liikkeelle valmiilla pizzapohjalla, mikä ei tietysti maistunut samalta kuin Turussa. Pian sielläkin alettiin tehdä pohjat paikan päällä. Mutta nyt on vaikeudet voitettu – ja tamperelaisetkin ovat lopulta hyväksyneet turkulaisen yrittäjän, Rafkin hymyilee.


Dennis-pizza on alkanut maistua tamperelaisillekin, nauraa Dennis Rafkin.

Anneli Perkiö

Julkaistu 12/2008        
TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa