Työyhteisön monimuotoisuus on kestävän kehityksen henkilöstöstrategiaa
Sosiaalinen yrittäjyys on ollut Suomessa ja koko Euroopassa voimakkaassa kasvussa, ja kasvun uskotaan jatkuvan. Sosiaalinen yritys ei yrityksenä poikkea muista yrityksistä. Se tuottaa tavaroita ja palveluja markkinoille ja tavoittelee voittoa kuten muutkin yritykset. Erona muihin yrityksiin on, että sosiaalisen yrityksen työllistämistä työntekijöistä vähintään kolmekymmentä prosenttia on esimerkiksi vajaakuntoisia, pitkäaikaistyöttömiä, vammaisia tai osatyökykyisiä. Maailmanlaajuisesti toimivan henkilöstöpalveluyrityksen Manpowerin sisaryritys Manpower Inclusive Oy on Suomessa ensimmäinen rekrytointi- ja henkilöstöyritys, joka työllistää heikommassa asemassa olevia henkilöitä avoimille työmarkkinoille sosiaalisen yrityksen kautta.
- Manpower Inclusive Oy:n perustehtävänä on toimia heikommassa työmarkkina-asemassa olevien työnhakijoiden työllistymiskanavana yhteiskunnan toimijoiden ja avointen työmarkkinoiden välissä. Haluamme tarjota kaikille työhön kykeneville työnhakijoille yhdenvertaisen mahdollisuuden työmarkkinoiden ehdoilla. Sloganimme kuuluukin, että työntekijä ”tekee sitä mitä muutkin, siellä missä muutkin”, Manpowerin Turun aluetoimistoa johtava Pekka Loponen kertoo
Viime vuonna Manpower työllisti maassamme viitisenkymmentä heikommassa työmarkkina-asemassa olevaa osaajaa. Varsinais-Suomessa toiminta on vasta aluillaan, mutta eri puolilta Suomea saatu myönteinen palaute kannustaa kehittämään toimintaa täälläkin.
- Työllistäessään kauttamme heikommassa asemassa olevan työnhakijan työnantaja saa erittäin motivoituneen ja ammattinsa osaavan henkilön, minkä lisäksi yrityksellä on mahdollisuus saada työntekijästä työhallinnon myöntämää palkkatukea enimmillään jopa 1300 euroa kuukaudessa. On myös tärkeä huomata, että tällainen yhteiskuntavastuun kantaminen luo yritykselle myönteistä imagoa, Pekka Loponen tähdentää.
![]() |
Pekka Loponen toivoo yrittäjien tutustuvan heikommassa työmarkkina-asemassa olevien työntekijöiden työllistämisetuihin |