Ihmistä tarkastellaan kokonaisuutena

Jari Siipola on kiinalaisen lääketieteen terapeutti. Osuuskuntayrittäjällä on vastaanotot Turussa ja Salossa. Siipola myös ohjaa TaiJi-Qigong- kursseja. Suunnitteilla on psyykkisen jaksamisen ja henkisen työsuojelun kurssi.

Kiinassa vuodesta 1996 alkaen opiskelleen miehen pakeille tullaan usein kokeilemaan viimeistä oljenkortta. Niinpä tilanne on voinut kehittyä pahaksi. Apua haetaan muun muassa unihäiriöihin, kroonisiin sairauksiin ja niska-hartiaseudun ongelmiin sekä tupakasta vieroitukseen ja laihduttamiseen.

- Hahmottelen tilannetta keskustelemalla. Käytän erilaisia diagnostisia menetelmiä. Myös ulkoiset säätekijät ja ärsykkeet otetaan huomioon, Siipola selvittää.

Vaikka asiakkaiden oireet olisivat samanlaiset, hoito voi poiketa paljon. Siipola hyödyntää paljon akupunktiota ja tuinaterapiaa. Tuina muistuttaa hierontaa ja osteopatiaa, jossa käsitellään myös meridiaani- ja akupunktiopisteitä. Tuinalla hoidetaan lihaksia, nikamia ja nivelsiteitä.

Akupunktioterapia on muutakin kuin neuloja. – Siihen voidaan liittää sähköstimulaatiota, moksausta ja kuivakuppausta, Siipola kertoo. Moksapuikolla lämmitetään akupunktiopisteitä. Kuivakuppauksessa laseihin poltettava tyhjiö saa kupin imeytymään ihoon.

Ensimmäiseen käyntikertaan on varattava aikaa yli tunti. – Akuuteissa tapauksissa 1 – 3 hoitokertaa voi jo tuoda avun. Esimerkiksi raskauspahoinvointia tai kuukautiskipuja on helppo hoitaa muutamalla neulalla.

Kiinassa hoitosarjat ovat tavallisesti yli 10 kerran sarjoja. Siipolallekin on muodostunut pitkiä hoitosuhteita. Osa asiakkaista käy harvoin mutta säännöllisesti hakemassa vahvistusta voinnilleen.

- Peruselinvoiman vahvistamista voisi verrata lomaan. Mutta omaan hyvinvointiin panostaminen vaikuttaa olevan joskus nihkeää.

Epäluuloinen saa olla, ja epäily on tervettä. Siipolaa harmittaa vaihtoehtohoitojen tekijöiden monenkirjava koulutus. Terapeutiksi voi julistautua. – Asiakas joutuu itse arvioimaan terapeutin pätevyyden.

Siipola on aloittanut myös koululääketieteen opinnot avoimessa yliopistossa. - Kiinalainen lääketiede eli empiirinen luonnonlääketiede on noin 3 000 vuotta vanha. Ikä kertoo jotain sen toimivuudesta, hän arvioi.


Jari Siipolan asiakas nauttii tuinaterapiasta, joka muistuttaa hierontaa ja osteopatiaa. Tuinalla hoidetaan lihaksia, nikamia ja nivelsiteitä.

Anna-Silja Suutarinen

Julkaistu 01/2009        

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa