Asianmukainen jätteiden lajittelu nostaa yrityksen imagoa
Jätteen ympäristöhaittojen ehkäisemiseksi asetetaan yhä tiukempia tavoitteita, mikä nostaa jätehuoltokustannuksia. Jätteiden käsittelyn kallistuessa yritysten tulisi pyrkiä toisaalta jätemäärien vähentämiseen toisaalta hyötykäytön lisäämiseen. Jo jätelainkin mukaan yritysten tulee mahdollisuuksien mukaan huolehtia siitä, että sen toiminnasta syntyy mahdollisimman vähän jätteitä, ja että jätteistä ei aiheudu haittaa terveydelle eikä ympäristölle. Jätteiden lajittelun osalta yritysten tulee noudattaa jätelain ohella kunkin kunnan antamia ohjeita
- Jätteiden oikeaoppinen lajittelu niin yksityistalouksien kuin yritystenkin osalta on hyvä osoitus vastuullisuudesta ympäristöä kohtaan. Ympäristöasiat tulevat koko ajan tärkeämmiksi, minkä vuoksi lajittelu- ja jätteenkeräysastioihinkin kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Vaikka lajittelu ei kaikkialla vielä pakollista olekaan, sillä on varsinkin yrityksille imagoa kohottava vaikutus. Oikein hoidettu jätehuolto ja ympäristön yleisestä siisteydestä huolehtiminen kertovat paljon yrityksen toiminnasta yleensäkin, Molok Oy:n aluepäällikkö Heikki Seitsonen muistuttaa.
Molok Oy on jätteenkeräysastioita valmistava suomalainen yritys, joka on vuosien myötä kehittynyt johtavaksi kansainväliseksi yritykseksi jätteiden syväkeräysmarkkinoilla.
Asunto-osakeyhtiöt, vuokrataloyhtiöt ja muut asuntoja omistavat yhteisöt voivat saada Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta korjauskustannuksiin suhdanneluonteista avustusta, mikä on kymmenen prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista. Korjaustoimenpiteiksi luokitellaan myös piha-alueen ja jätehuollon uudistaminen.
- Yrityksillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta tällaiseen avustukseen, vaikka se varmasti joissakin tapauksissa olisi mielestäni hyvinkin perusteltua, aluepäällikkö Seitsonen arvioi. -ps
![]() |
Aluepäällikkö Heikki Seitsosen mukaan ympäristön siisteys luo positiivista yrityskuvaa. |