Lisäksi mukaan tarvitaan kermaa ja voita

Hyvä ruoka syntyy rakkaudesta

Peter af Björksten lähtee töihin kotoa Kiskosta. Salon Perttelissä tämä gastronomia-alan konsultti ja kouluttaja on pyörittänyt Hellan henkilöstöravintolaa kaksi vuotta. Oma yritys, Chevadine Service on kolmevuotias.

Yrittäjäkokemusta muun muassa juhlapalveluyrittäjänä af Björkstenillä on yhdeksän vuotta.

- Kurssi- ja konsultointipuolelle kysyntää oli valmiiksi. Nykyinen tilanne on erinomainen, sillä henkilöstöravintolassa on loistavat tilat kouluttamiseen, af Björksten kertoo.

Palveluja pyydetään esimerkiksi keittiösuunnitteluun, tarjouspyyntöjen tekemiseen, katelaskemiseen, omavalvonnan suunnitteluun, kokkien kouluttamiseen, lyhyemmin sanottuna kaikkeen, mikä liittyy ruokaan.

Eräruokailuun erikoistuville eräoppaille suunniteltu kurssi on peräti kymmenen opintoviikkoa. Välimeren herkkuihin keskittyvä kurssi on ollut hyvin suosittu. Isille ja lapsille on oma kokonaisuus. Moni kokee tarvitsevansa kipeästi kastikekurssia.

Pyydä tarjous!

Yrityksille suunnatusta ohjelmistosta löytyy vaikkapa kokkisota tai pallogrillauskisa. Jälkimmäinen alkaa grillin kokoamisella!

- Se on suosittu Tykypaketin oheisohjelmana. Ruoka yhdistää vaikka osallistujat olisivat maapallon eri puolilta ja tapaisivat ensimmäistä kertaa. Yhdessä kokatessa tutustuu toisiin ja keskustelua syntyy ruuan kautta hyvin paljon. Ruoka on hyvä ja hauska keino!

Keittiömestarin silmät syttyvät kun puhutaan erikoisjuhlien suunnittelusta.

- Se on taiteilijan työtä. Saan tavallaan tyhjän kulhon, joka on täytettävä niin, että asiakkaat ovat tyytyväisiä. Korostan, että nimenomaan suunnittelen, en toteuta.

Oman työn ja ajan hinnoittelu ei ole helppoa saati yksinkertaista. Isommista projekteista af Björksten tekee tarjouksen. Sellaisen voi pyytää mistä tahansa aiheesta tai pulmasta. Työt mies räätälöi asiakkaan tarpeen mukaan. Työkielet ovat suomen lisäksi ruotsi ja englanti.

Omasta rakkaasta harrastuksesta, hevosista, on tullut pieni osa yritystoimintaakin hevostarvikkeiden maahantuojana. Tallissa asuu tällä hetkellä yhteensä yhdeksän hevosta.

- Ratsastamiseen jää aikaa aivan liian vähän. Viimeksi käytiin ratsain poimimassa kantarelleja. Ne näkyivät hyvin hevosen selästä, mies nauraa.

Hyvän ruuan resepti kuulostaa yksinkertaiselta: kermaa, voita ja rakkautta. Keittiömestari kehottaa panostamaan ruokaa vaikka vain kerran viikossa:

- Parit, perheet, ystävät, tehkää ruokaa yhdessä. –a-ss.


Keittiömestari, yrittäjä Peter af Björksten kannustaa ihmisiä kokkaamaan yhdessä. Silloin oppii uutta niin kumppaneista kuin ruuasta.


Julkaistu 07/2009        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa