Työpaikkaohjaaja on työssäoppijan tuki ja turva
Aura-instituutissa alkaa tammikuussa työpaikkaohjaajille tarkoitettu koulutus. Työpaikkaohjaaja on yrityksessä vastuuhenkilö, jonka tehtävänä on opastaa työssäoppimisjaksolla olevaa toisen asteen ammatillista opiskelijaa. Toisen asteen ammattiopintoihin kuuluu pakollisena yrityksissä tapahtuva puolen vuoden mittainen työssäoppimisjakso.
Työpaikkaohjaajakoulutus kuuluu ESR-rahoitteiseen, vuosina 2003-2006 toteutettavaan Synergia -projektiin. Tammikuussa alkava koulutus on lajissaan toinen, tähän mennessä työpaikkaohjaajia on koulutettu 25.
- Koulutukseen kuuluu kuusi osa- tai kokopäiväistä lähiopetuspäivää sekä käytännön harjoittelua. Koulutus on maksutonta, projektikoordinaattori Paula Kukkonen kertoo. Koulutusjakso alkaa 25.1. ja päättyy maaliskuussa. Mukaan voi vielä ilmoittautua.
Yrityksillä hyviä kokemuksia
Aura-instituutti on valtion erityisammattikoulu joka toimii Turussa ja Laitilassa. Koulun opiskelijat tarvitsevat erityistukea muun muassa kuulovamman, dysfasian tai kehitysvamman vuoksi. Työpaikkaohjaajakoulutuksessa valmennetaan tulevia ohjaajia myös kohtaamaan ja käsittelemään niitä käytännön ongelmia, joita opiskelijoiden erityispiirteet tuovat mukanaan.
- Yrityksissä asiat ovat useimmiten sujuneet erittäin hyvin. Erityispiirteet eivät myöskään ole sama asia kuin ongelmat, asia voi olla päinvastoin. Meiltä tulevilla opiskelijoilla on usein valtavan suuri työmotivaatio, he arvostavat työntekoa ja tuovat työpaikoille iloa. Jatkoa ajatellen yritysten on hyvä huomata, että vammaisten ja vajaakuntoisten työssäkäyntiä tuetaan monin eri tavoin, erityisopettaja Marjatta Kannisto sanoo.
Aura-instituutin työpaikkaohjaajakoulutus on tarkoitettu kaikille tuleville työpaikkaohjaajille riippumatta siitä, mistä oppilaitoksesta työssäoppija tulee.
[205_inst.jpg]
Lisätietoa vajaakuntoisten ja vammaisten opiskeluun ja työllistymiseen liittyvistä asioista saa osoitteesta:www.tietopuu.net
![]() |
Aura-instituutissa opiskellaan muun muassa auto-, catering-, puu-, vaatetus- ja metallialoja. Opiskelijoita on l?hes kaksisataa. Oppilaiden valmistamia kukkakoristeita ihailemassa toimistosihteeri Satu Vuorinen (vas.), erityisopettaja Marjatta Kannisto, projektikoordinaattori Paula Kukkonen ja erityisopettaja Sari Halenius. |
-pv