Yrittäjät ja SAK hakevat yhteistyöllä osaamista

Jo vuosien ajan pienet ja keskisuuret yritykset ja niissä toimivat ammattitaitoiset työntekijät ovat merkittävästi ottaneet vastuuta myönteisen hyvinvointikehityksen takaajina. On huomattu kilpailukyvyn, ammattiosaamisen ja hyvinvoinnin tärkeys, ja se, kuinka koko työyhteisöä koskeva yrittäjämäinen toimintapa lisää selkeästi tehokkuutta työpaikoilla. Yhteistyön, turvallisuuden ja osaamisen kehittämiseksi Suomen Yrittäjät ja SAK järjestivät tammikuun lopulla Turussa aihetta käsittelevän seminaarin. Tilaisuuden avauspuheenvuoron käyttivät Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jarkko Wuorinen ja SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola, joiden lisäksi iltapäiväseminaarin aikana kuultiin niin työntekijöiden kuin koulutusorganisaatioiden puheenvuoroja.

Yrittäjän näkökulma osaamisen ja hyvinvoinnin kehittämiseen

Työyhteisön kehittämisen painopisteitä omassa yrityksessään hahmotteli Avain-tuotteen toimitusjohtaja Tarja Oikarinen. Vuonna 1979 perustettu yritys työllistää maanlaajuisesti 87 työntekijää, joilla useilla on pitkäaikainen kokemus alalta. Oikarisen mukaan jatkuvassa muutoksessa olevan alan haasteena on säilyttää henkilökunnan kyky ja motivaatio muuttumiseen, jota tukee osaaminen ja sen ylläpito.

- Meille henkilöstön jatkuva oppiminen ja kehitys on yrityksen menestyksen elinehto. Koulutamme työntekijöitämme oppisopimuksen kautta ja vanhemman työntekijän opastuksella. Myös koulutusyhteistyötä oppilaitosten kanssa pyritään kehittämään koko ajan. Uuden työntekijän kouluttautuminen kestää vuodesta kahteen, Oikarinen toteaa.

Koulutusten tarkoituksena on kehittää yrityksen toimintamalleja ja asiakaspalvelua ja luoda varmuutta työtehtävien hoitoon. Pyrkimyksenä on myös avata keskustelua ja luoda jokaiselle rohkeutta puuttua mahdollisiin epäkohtiin.

- Pienenä organisaationa meillä on perinteisesti hyvät keskusteluyhteydet. Vaikuttamaan pääsee säännöllisissä palavereissa ja henkilöstötyytyväisyyskyselyjen kautta. Hyvinvoinnin kehittämiseksi ryhdyimme kolme vuotta sitten teemoittamaan toimintavuosiamme. Teemavuosiin kuuluu useita yksittäisiä toimenpiteitä, joiden tavoitteena on henkilöstön fyysisen ja henkisen kunnon ylläpitäminen ja kohentaminen. Edellisvuosien teemat olivat Positiivinen vuosi ja Terveellinen vuosi. Kuluva vuosi on teemaltaan Jaksamisen kannustaminen muuttuvassa työympäristössä, Tarja Oikarinen kertoo.


Tarja Oikarinen pitää henkilöstön jatkuvaa oppimista ja kehittymistä yrityksen menestyksen elinehtona.


Julkaistu 01/2010        
Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa