Koulujen ja yrittäjien yhteistyötä kartoitettiin

Yrittäjät pitävät kouluyhteistyötä tärkeänä

- Yrittäjyyskasvatusta on tutkittu paljon koulujen ja opettajien näkökulmasta – yrittäjien näkökulma on perustunut paljolti oletuksiin. Me lähdimme selvittämään, mitä mieltä yrittäjät oikeasti ovat, kertoo Varsinais-Suomen Yrittäjien kehittämispäällikkö Johanna Vainio.

Hänen ja Linda Wessmanin yhteistutkimus valmistuu Varsinais-Suomen YES-keskukselle, jonka tehtävänä nimenomaan on toimia linkkinä opetustoiminnan ja elinkeinoelämän välillä.

Tutkimus perustuu pitkälti nettikyselyyn, johon viime helmikuussa vastasi yli 500 varsinaissuomalaista yrittäjää. Tulokset yllättivät positiivisesti.

- Yrittäjät pitävät koulujen yrittäjyyskasvatustyöhön osallistumista tärkeänä, mikä on ehkä ollut

meillä sellainen mutu-tuntuma tähänkin asti, tutkijat toteavat.

Vastaajista 24 prosenttia piti yhteistyötä erittäin tärkeänä, 44 prosenttia tärkeänä ja 25 prosenttia melko tärkeänä. Yli 53 prosenttia oli jo tehnyt kouluyhteistyötä. Merkillepantavaa on, että suurin osa vastaajista oli yksinyrittäjiä tai muuten hyvin pieniä yrityksiä.

Yhteistyöllä tarkoitettiin laajasti kaikkea TET-harjoittelusta ammatilliseen työssäoppimiseen, erillisprojekteista kummiluokkatoimintaan tai yritysvierailuista harjoitusyritysten neuvonantajana toimimiseen.

- Vastaajilla oli myös paljon omia ehdotuksiaan siitä, mitä he voisivat tehdä. Näitä vastauksia käsitellään seuraavaksi yrittäjyyskasvatuksen seututiimeissä, lupaa Linda Wessman.

Lainahöyhenet-pukuvuokraamoa Turussa pitävä Anna Helena Hannikainen oli yksi vastaajista, joilla oli myös omia ehdotuksia koulutusyhteistyöstä.

- Minulla on ollut noin 40 harjoittelijaa tai työssäoppijaa ammattikorkeakouluista ja käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksista. Projekteja on ollut myös esimerkiksi Yrkeshögskolan Novian kanssa, josta koko luokka osallistui erääseen projektiin, kertoo Hannikainen.

Hän on myös toiminut päättötöiden ohjaajana, mikä usein antaa mahdollisuuden vähän syvällisempään keskusteluun ohjattavan kanssa.

- Mielestäni koulutusyhteistyö voisi mennä vähän syvemmällekin. Yksittäisissä projekteissa ehtisin itsekin paremmin mukaan, pohtii myös opettajan pätevyyden omaava yrittäjä.


Salon ammatti-instituutista vaatetusartisaaniksi valmistuva Laura Salmisto on Anna Helena Hannikaisen tämänhetkinen työssäharjoittelija. Opinnäytetyönä valmistuu pantterikuvioinen jakku.

-ap

Julkaistu 04/2010        
Jappis Oy

Jappis Oy

Mainostoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa