Lossivahti ja Esteri karkaavat käsistä

Rymättylän Airismaalla on Teroksen suvulla ollut kauppa yli sata vuotta. Nyt kauppiaina ovat Kimmo ja Anne Aalto, ja kesäpuotina toimiva kauppa on talvisin auki vain tilauksesta. Tilaviiniä on valmistettu ja myyty vuodesta 2005 alkaen.

Herukka-, omena- ja raparperiviineihin raaka-aineista saadaan osa omalta tilalta, loput ostetaan lähisaarista. Anne myös ostaa mehua toisilta valmistajilta.

Lähihistoriaa kunnioittavat entisen kauppiaspariskunnan nimikkoviinit: makea Esteri ja omenaviini Topi. Esterin lisäksi asiakkaat hankkivat usein puolikuivaa Lossivahtia. Etiketit on suunnitellut Annen oma poika.

- Ei tämä viinihomma leiville lyö, tilaviinin osuus liikevaihdosta on 20 prosentin kieppeillä. Mutta pysyypä taito hyppysissä, Anne sanoo.

Pysyisi se muutenkin, sillä elintarvikeinsinööri Anne opettaa Tuorlassa viininvalmistusta ja tislausta. Hän kertoo mehun analysoinnista, hapoista, sokereista ja hiivoista, siitä, miten resepti lopulta lasketaan. Touhu kuulostaa olevan perin juurin kemiaa ja hygieniaa.

Viinitilatoiminnan kasvattaminen vaatii käytännössä ravintolan ja anniskeluoikeudet. Anne uskoo, että muutaman vuoden sisällä he pystyvät palvelemaan asiakkaita tälläkin tavalla. Muuten viinitilallisten välillä ei Annen mukaan juuri kilpailua esiinny.

- Viinintekijät ovat lupsakkaa väkeä. Täytyy olla hieman omituinen, että tällaiseen ryhtyy!


Kesäpuodissa on oma viiniosasto. Entisen pankin tiloihin talletetut viinit Anne Aalto voi myös pakata kauniisti telineeseen, koriin tai pahvipakkaukseen.


Julkaistu 06/2010        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Ruissalon Kylpylä

Ruissalon puistotie 640, Turku

www.ruissalospa.fi

Kokoukset, juhlat, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasosasto, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa