Olkun erikoisuus on tavallisuus

Turun vanhin samalla nimellä ja paikalla toimiva Olavin Krouvi alkaa olla legenda. Korttelikapakan vakioväkeä ovat urheilijat ja penkkiurheilijat sekä teatteriväki. Perjantai- ja lauantai-iltaisin se on aikuisten ihmisten bailauspaikka.

- Silloin kaikki eronneet, karanneet ja kolmannella kierroksella olevat pitävät hauskaa 70- ja 80-lukujen musiikin tahdissa, krouvari Jouni Aalto nauraa.

Ensi vuonna kolmen koplan, Aallon, jääkiekkovaikuttaja Hannu Virran ja urheiluselostaja Juha-Pekka Jalon kalareissulla ääneen lausahtama ajatus täyttää 20 vuotta. Omistajavaihdoksen kautta silloinen Olavin Krouvin ravintolapäällikkö Aalto ja kumppanit päättivät ostaa Olkun.

Osakkaiden ja asiakkaiden lisäksi sisustuskin viittaa urheiluun. Kiekkoleijona ja NHL-pelaaja Hannu Virta on Olkussa saanut Puuha-Peten roolin ja viittaa vaatimattomasti remonttitaitoihinsa. Sitä paitsi yrittäjät ja valmentajat tuntuvat olevan osin samaa rotua.

- Siis puolihulluja. Molemmat ovat raakaa duunia. Palkkatyössä lyöt oven kiinni, ja se on siinä. Yrittäjällä ja valmentajalla murheet seuraavat kotiin. Intohimon, palon ja motivaation on löydyttävä itsestä, Virta laukoo.

Krouvin lisäksi Virta on mukana jääkiekkovarusteiden maahantuonnissa, ja modernia mediateknologiaa hyödyntävässä Uplause-palvelussa, joka tuottaa sosiaalisia pelejä isoille yleisöille. Yrittäminen on hauskaa eikä ikinä tiedä, mitä seuraava päivä tuo tullessaan.

Johtaminen on valmentamista

- On löydettävä oikeat kumppanit. Kaikki lähtee ihmisistä, ilmapiirin on oltava hyvä. Henkilökunta on joukkue, jonka vaatimustason pystyy pitämään korkealla, Virta analysoi.

Aalto kuvailee henkilöstöjohtamisen olevan valmentamista, ja asiakkaille heitetään joskus teatteria. Virta ja Aalto muistuttavat, että jos joskus tunnet olevasi valmis, siitä lähtee vain yksi tie: alaspäin.

Krouvi työllistää Aallon lisäksi kolme sekä osa-aikaisia työntekijöitä. Liikevaihto on noin 800 000 euroa. Vaikka suuria eroja ei olekaan havaittavissa, touko- ja heinäkuu ovat parhaat maaliskuun jäädessä hiljaisimmaksi.

Miehet kertovat kapakkakulttuurin kokeneen suuria muutoksia, kuten music-bar- ja juppikulttuurin rantautumisen jolloin sai kiertää lasi kädessä pöydästä toiseen.

- Nykyään opiskelijat eivät ryyppää ravintolassa arkisin, kun ennen saatettiin Olkussa pitää joku oppituntikin, Aalto paljastaa.

Oluen anniskelumenekki on tippunut, samoin siiderin. Nyt maistuvat drinkit ja lonkerot. Krouvia Aalto kuvailee niin tavalliseksi, että se on jo erikoista. Muutos ei ole itseisarvo.

- Kannattaa ottaa rennosti, eikä murehtia turhia. Tekee sen, minkä pystyy, Aalto kiteyttää.


Hannu Virta ja Jouni Aalto painottavat Olavin Krouvin olevan vanhanaikainen täyden palvelun kapakka jonka valtti on pysyvyys.

–a-ss

Julkaistu 10/2010        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Aitiopaikka

Valtion virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2, Turku

www.frescoravintolat.fi

A 200-250, KP 2-50, R 300, S, terassi Aurajoelle, Maaherran edustustila 50 hengelle Aurajoki-näköaloin. Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet 10, 20 ja 200 henkilölle, langaton verkko, äänentoistolaitteet, AV-laitteet, hää- ja juhlapalvelut, catering, näyttelytila aulassa, lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tule paikan päälle tutustumaan. Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www.frescoravintolat.fi.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa