Olkun erikoisuus on tavallisuus

Turun vanhin samalla nimellä ja paikalla toimiva Olavin Krouvi alkaa olla legenda. Korttelikapakan vakioväkeä ovat urheilijat ja penkkiurheilijat sekä teatteriväki. Perjantai- ja lauantai-iltaisin se on aikuisten ihmisten bailauspaikka.

- Silloin kaikki eronneet, karanneet ja kolmannella kierroksella olevat pitävät hauskaa 70- ja 80-lukujen musiikin tahdissa, krouvari Jouni Aalto nauraa.

Ensi vuonna kolmen koplan, Aallon, jääkiekkovaikuttaja Hannu Virran ja urheiluselostaja Juha-Pekka Jalon kalareissulla ääneen lausahtama ajatus täyttää 20 vuotta. Omistajavaihdoksen kautta silloinen Olavin Krouvin ravintolapäällikkö Aalto ja kumppanit päättivät ostaa Olkun.

Osakkaiden ja asiakkaiden lisäksi sisustuskin viittaa urheiluun. Kiekkoleijona ja NHL-pelaaja Hannu Virta on Olkussa saanut Puuha-Peten roolin ja viittaa vaatimattomasti remonttitaitoihinsa. Sitä paitsi yrittäjät ja valmentajat tuntuvat olevan osin samaa rotua.

- Siis puolihulluja. Molemmat ovat raakaa duunia. Palkkatyössä lyöt oven kiinni, ja se on siinä. Yrittäjällä ja valmentajalla murheet seuraavat kotiin. Intohimon, palon ja motivaation on löydyttävä itsestä, Virta laukoo.

Krouvin lisäksi Virta on mukana jääkiekkovarusteiden maahantuonnissa, ja modernia mediateknologiaa hyödyntävässä Uplause-palvelussa, joka tuottaa sosiaalisia pelejä isoille yleisöille. Yrittäminen on hauskaa eikä ikinä tiedä, mitä seuraava päivä tuo tullessaan.

Johtaminen on valmentamista

- On löydettävä oikeat kumppanit. Kaikki lähtee ihmisistä, ilmapiirin on oltava hyvä. Henkilökunta on joukkue, jonka vaatimustason pystyy pitämään korkealla, Virta analysoi.

Aalto kuvailee henkilöstöjohtamisen olevan valmentamista, ja asiakkaille heitetään joskus teatteria. Virta ja Aalto muistuttavat, että jos joskus tunnet olevasi valmis, siitä lähtee vain yksi tie: alaspäin.

Krouvi työllistää Aallon lisäksi kolme sekä osa-aikaisia työntekijöitä. Liikevaihto on noin 800 000 euroa. Vaikka suuria eroja ei olekaan havaittavissa, touko- ja heinäkuu ovat parhaat maaliskuun jäädessä hiljaisimmaksi.

Miehet kertovat kapakkakulttuurin kokeneen suuria muutoksia, kuten music-bar- ja juppikulttuurin rantautumisen jolloin sai kiertää lasi kädessä pöydästä toiseen.

- Nykyään opiskelijat eivät ryyppää ravintolassa arkisin, kun ennen saatettiin Olkussa pitää joku oppituntikin, Aalto paljastaa.

Oluen anniskelumenekki on tippunut, samoin siiderin. Nyt maistuvat drinkit ja lonkerot. Krouvia Aalto kuvailee niin tavalliseksi, että se on jo erikoista. Muutos ei ole itseisarvo.

- Kannattaa ottaa rennosti, eikä murehtia turhia. Tekee sen, minkä pystyy, Aalto kiteyttää.


Hannu Virta ja Jouni Aalto painottavat Olavin Krouvin olevan vanhanaikainen täyden palvelun kapakka jonka valtti on pysyvyys.

–a-ss

Julkaistu 10/2010        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa