Logomon kahvila panostaa luomuun ja lähiruokaan
Kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisviikonlopun sunnuntaina avattu Logomon kahvila on Sis. Delicatessen Oy:n yrittäjien Anu Syrmän ja Kaisa Leikolan neljäs SIS. Deli+Cafe -kahvila.
Yrittäjäsiskokset perustivat ensimmäisen kahvilansa kolme vuotta sitten Helsinkiin. Yrityksen tunnuslauseena on ”Hyvää, tuoretta ja terveellistä – helposti”. Yritys satsaa pienten tuottajien luomu- ja lähiruokaan.
- Meille on tärkeää tietää, että tuotteemme valmistetaan puhtaista ja terveellisistä raaka-aineista. Pienenä yrityksenä teemme mielellämme yhteistyötä muiden pienyrittäjien kanssa, sanoo Leikola.
Logomon kahvilan tuotteet tulevatkin pääosin Turun ja Varsinais-Suomen alueen pientuottajilta. Yrittäjien mukaan yhteistyökumppanit ovat löytyneet aika helposti.
- Leivät ja leivonnaiset tulevat lähileipomoista ja esimerkiksi kalat ja lihat Kauppahallin yrittäjiltä. Kasvisten ja vihannesten toimittajia vielä haetaan, Syrmä luettelee.
Kahvilan näyttävän sisustuksen on suunnitellut saksalainen taiteilija Tobias Rehberger. Rehbergerin sisustus, joka on samalla kokonaisvaltainen taideinstallaatio, pohjaa Artekin kalusteisiin. Yhteistyö Artekin kanssa sopii hyvin myös SIS. Delin konseptiin.
- Logomon kahvilan sisustus eroaa aika paljon muiden SIS. Deli -kahviloiden sisustuksesta. Yhdistävänä tekijänä on kuitenkin suomalainen muotoilu, joka on ollut meille tärkeää myös muissa kahviloissa, Syrmä kertoo.
Taiteilijalle annettiin täysi vapaus tulkita Aaltoa, mutta yrittäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä lopputulokseen.
- Erityisen hienoa tässä on tämä valoisuus. Emme ole nähneet tällaista missään muualla, Leikola hehkuttaa.
![]() |
Kahvilan sisutuksen on suunnitellut saksalainen taiteilija Tobias Rehberger. Toiminnasta vastaavat yrittäjäsisarukset Anu Syrmä ja Kaisa Leikola. |
-eh