Yritysvaikutusten arviointimenettely on jo käytössä

Yrittäjyysilmapiiri halutaan nostaa korkealle

Salo velloo seudun suurimman toimijan, Nokian, mainingeissa. Mitä siellä tapahtuukin, välittyy imu- ja työntövoimana seudun muihin yrityksiin. Salolla on äkillisen rakennemuutoskunnan status kuluvan vuoden loppuun asti.

Rakennemuutoksen pakottamina uutta Saloa kootaan kaupunginjohtaja Antti Rantakokon sanoin palasista. Pk-sektorille on kuitenkin syntynyt 300 uutta työpaikkaa, ja kaupungin elinkeinoyhtiö Yrityssalo koordinoi rakennemuutokseen liittyviä toimenpiteitä.

Rantakokko huomauttaa, että Salo on isomman muutoksen moukaroima kuin Turun telakkateollisuus. ICT-sektorilta on muutamassa vuodessa kadonnut kolmisen tuhatta työpaikkaa. Rakennemuutos ja kuntaliitokset ovat synnyttäneet tyytymättömyyden suon, jossa tarpoessa kaikki ongelmat on helppo sälyttää kuntaliitosten niskaan.

Tieto kulkemaan tehokkaammin

Kaupungin ja yrittäjien mutkaton yhteistyösuhde ja molemminpuolinen luottamus eivät näyttäytyneet Varsinais-Suomen maakuntaennusteessa asti, jossa Kaarina loistaa yrittäjäystävällisyydellään. Tämä saa niin Rantakokon kuin Salon Yrittäjien puheenjohtajan Jyrki Sjöholmin ihmettelemään.

- Seikkaan on puututtu yhdistyksessä ja kaupungin kanssa. Olemme pettyneitä ja pohdimme syitä tilanteeseen. Väistämättä tulee pohtineeksi, ovatko tutkimukseen vaikuttaneet muut asiat, esimerkiksi se, että vanhojen kuntien palveluita on jouduttu supistamaan, Sjöholm sanoo.

Rantakokko arvioi, että tiedonvälitystä voisi tehostaa molempiin suuntiin.

- Emme ehkä osaa kertoa ja viedä tietoa eteenpäin, Rantakokko pohtii.

Yrittäjäyhdistyksen juhlavuosi

Kaupunginjohtaja muistuttaa, että kuntaliitos tarkoitti 14 organisaation lyömistä kerralla nippuun. Sellainen ei mene rutinoitta. Julkisesta organisaatiosta puhutaan enemmän kuin yrityksistä, ja esimerkiksi tietojärjestelmien yhteensovittamisessa on ollut ongelmia.

- Sekin, että porukat eivät tunne toisiaan, vaikuttaa vakiintuneeseen toimintaan, Rantakokko lisää.

Uuden Salon elinkeinoelämän visiossa on vahvassa asemassa langaton tiedonsiirto ja sen hyödyntäminen hyvinvointi- ja terveyspalveluissa. Kaupungilla on lisäksi kehityshankkeita yhdessä Turun ja Aalto yliopistojen kanssa. Yritysten kehittämis- ja investointihankkeisiin on valtiolta tullut vuoden sisällä 2,9 miljoonaa euroa.

Salon Yrittäjät täyttää tänä vuonna 80 vuotta, ja puheenjohtaja Sjöholm kertoo juhlajärjestelyiden alkaneen hyvillä mielin. Jäsenmäärä elää viidensadan molemmin puolin, ja jäsenpysyvyyden parantamiseen aiotaan paneutua.

- Haluamme olla voimavara paikallisille yrittäjille, Sjöholm muotoilee.

Yritysvaikutusten arviointi on Salossa hyvässä vauhdissa, ja kaupungin luottamushenkilöiden ja esittelijöiden koulutus on saatu loppuun. Yritysvaikutusten arviointia, yrvaa, toteutetaan jo käytännössä.


Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko ja Salon Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Sjöholm ovat tyytyväisiä kaupungin ja yrittäjien mutkattomaan yhteistyöhön.

–a-ss

Julkaistu 03/2011        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa