Strutsireseptejä
Stroganoff
500 g strutsinpaistia
2 pientä sipulia
0,5 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1 dl tomaattipyreetä
100 g etikkakurkkua
1 dl punaviiniä
1 dl smetanaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 rkl hunajaa
Suikaloi lihat ja hienonna sipulit, ruskista lihat paistinpannulla vähissä erissä. Kuullota sipuli, säästä pannun huuhdeliemi. Laita kattilaan voi ja jauhot, anna seoksen ruskistua.
Lisää kattilaan tomaattipyree, lihasuikaleet, sipuli, pannun huuhdeliemi sekä punaviini. Lisää kattilaan suikaloidut kurkut ja niiden liemi. Lisää mausteet ja tarkista maku.
Tarjoa stroganoffin kanssa etikkakurkkua ja punajuurta.
Yrteillä maustettua strutsinfileetä
600 g strutsinfileetä
1 rkl saksanpähkinäöljyä
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl hienonnettua basilikaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Ruskista strutsinfilee öljyssä kuumalla pannulla. Laita mortteliin hienonnetut yrtit, pähkinäöljy ja mustapippuri. Hienonna tahnaksi morttelissa.
Levitä yrtti-pähkinätahna strutsinfileen päälle. Laita filee uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla. Kuumenna uuni 225 –asteiseksi ja laita filee uuniin kunnes sen sisälämpö on noin 52 astetta.
Anna fileen levätä hetki ja viipaloi se annospaloiksi.
Strutsipata a lá Raine
400 g strutsin paistia
3 rkl ruokaöljyä
1 porkkana
1 suuri sipuli
1 valkosipulin kynsi
80 g palsternakkaa
80 g selleriä
2 rkl tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
2 rkl hienonnettua persiljaa
0,5 tl rosmariinia
0,5 tl hienonnettua timjamia
5 dl vahvaa lihalientä tai demiclace-kastiketta
2 dl punaviiniä
2 rkl hunajaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
suurustamiseen maissijauhoja ja tilkka vettä
Kuutioi strutsinliha, sipulit ja juurekset reiluiksi paloiksi. Ruskista lihat öljyssä padassa vähin erin, ettei pannu pääse jäähtymään.
Lisää pataan juurekset, valkosipuli, sipuli, tomaattipyree sekä yrtit. Lisää mausteet, punaviini ja lihaliemi, anna padan kiehahtaa ja nosta pata 150 –asteiseen uuniin hautumaan liki tunniksi.
Jos liha tuntuu murealta, suurusta pata maissijauhoilla ja tarkista maku.
Ruokaohjeet Raine Verho