Strutsireseptejä

Stroganoff

500 g strutsinpaistia

2 pientä sipulia

0,5 dl vehnäjauhoja

100 g voita

1 dl tomaattipyreetä

100 g etikkakurkkua

1 dl punaviiniä

1 dl smetanaa

suolaa ja rouhittua mustapippuria

2 rkl hunajaa

Suikaloi lihat ja hienonna sipulit, ruskista lihat paistinpannulla vähissä erissä. Kuullota sipuli, säästä pannun huuhdeliemi. Laita kattilaan voi ja jauhot, anna seoksen ruskistua.

Lisää kattilaan tomaattipyree, lihasuikaleet, sipuli, pannun huuhdeliemi sekä punaviini. Lisää kattilaan suikaloidut kurkut ja niiden liemi. Lisää mausteet ja tarkista maku.

Tarjoa stroganoffin kanssa etikkakurkkua ja punajuurta.

Yrteillä maustettua strutsinfileetä

600 g strutsinfileetä

1 rkl saksanpähkinäöljyä

1 rkl hienonnettua persiljaa

1 rkl hienonnettua basilikaa

suolaa ja rouhittua mustapippuria

Ruskista strutsinfilee öljyssä kuumalla pannulla. Laita mortteliin hienonnetut yrtit, pähkinäöljy ja mustapippuri. Hienonna tahnaksi morttelissa.

Levitä yrtti-pähkinätahna strutsinfileen päälle. Laita filee uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla. Kuumenna uuni 225 –asteiseksi ja laita filee uuniin kunnes sen sisälämpö on noin 52 astetta.

Anna fileen levätä hetki ja viipaloi se annospaloiksi.

Strutsipata a lá Raine

400 g strutsin paistia

3 rkl ruokaöljyä

1 porkkana

1 suuri sipuli

1 valkosipulin kynsi

80 g palsternakkaa

80 g selleriä

2 rkl tomaattipyreetä

2 laakerinlehteä

2 rkl hienonnettua persiljaa

0,5 tl rosmariinia

0,5 tl hienonnettua timjamia

5 dl vahvaa lihalientä tai demiclace-kastiketta

2 dl punaviiniä

2 rkl hunajaa

suolaa ja rouhittua mustapippuria

suurustamiseen maissijauhoja ja tilkka vettä

Kuutioi strutsinliha, sipulit ja juurekset reiluiksi paloiksi. Ruskista lihat öljyssä padassa vähin erin, ettei pannu pääse jäähtymään.

Lisää pataan juurekset, valkosipuli, sipuli, tomaattipyree sekä yrtit. Lisää mausteet, punaviini ja lihaliemi, anna padan kiehahtaa ja nosta pata 150 –asteiseen uuniin hautumaan liki tunniksi.

Jos liha tuntuu murealta, suurusta pata maissijauhoilla ja tarkista maku.

Ruokaohjeet Raine Verho


Julkaistu 04/2011        
Jappis Oy

Jappis Oy

Mainostoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa