Turun NEO-talossa asioinut jo noin 4 000 asiakasta
Turussa maaliskuussa avanneen NEO-talon yrittäjät ovat tyytyväisiä siihen, miten asiakkaat ovat heidän palvelunsa löytäneet. Terveydenhuollon palvelukeskittymässä toimii viisi alan yritystä: ortopediaan keskittynyt Sairaala NEO, yksityinen hammaslääkäriasema Hammas NEO, fysioterapiapalveluja tarjoava Kuntoutus Orton, apuvälinevalmistaja Respecta Oy sekä yleis- ja työterveyslääkäripalveluja tarjoava Lääkärikeskus Sinulle.
Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin entiseen kauppakeskuskiinteistöön remontoiduissa tiloissa Kupittaan juna-aseman kyljessä. Sairaala NEO:n johtava lääkäri Jussi Rantanen arvioi, että NEO-talossa on asioinut jo nelisen tuhatta ihmistä.
- Suomessa on ollut suppeampia vastaavia yhdistelmiä. Näin laajana, yhteen potilasryhmään eli ortopediaan ja traumatologiaan keskittyneenä NEO-talon toiminta on ainutlaatuista maassamme, Jussi Rantanen sanoo.
Sijainnista etua yrityksille ja asiakkaille
Yhteiset toimitilat tuovat synergiaetuja sekä NEO-talon asiakkaille että talossa toimiville yrityksille.
Yrityksillä on yhteiset vastaanoton palvelut, postinkulku, jäte- ja vaatehuolto sekä neuvottelutilat ja NEO-sali erilaisten seminaarien ja tapahtumien järjestämiseen. Voimia on yhdistetty myös viestinnässä ja markkinoinnissa. Yrityksillä on myös yhteinen välinehuolto, joka täyttää korkeimmat hygieniavaatimukset.
Potilaalle kokonaisuuden halutaan näkyvän tehokkaampana ja toimivampana hoitoketjuna, jossa asiakas saa tarvitsemansa hoidon saman katon alta.
- Esimerkkinä voisi olla esimerkiksi kiekon kasvoihinsa saanut jääkiekkoilija. Hän tarvitsee sekä kirurgin hoitamaan haavansa että hammaslääkärin korjaamaan hammasvaurionsa. Respecta taas voi valmistaa hänelle uuden kasvosuojuksen seuraavaan peliin rikkoutuneen tilalle, Jussi Rantanen kertoo.
Fysioterapiapalveluja tarvitsevat sekä useimmat leikkauspotilaat että esimerkiksi osa hammashuollon purentaongelmista kärsivistä potilaista.
- Saman talon sisällä tieto kulkee saumattomasti hoitavan hammaslääkärin, kirurgin ja kuntouttajan välillä. Hammaslääkäriasemalla on myös yhteinen anestesialääkäri sairaalan kanssa, joka tuo suoraa hyötyä anestesiahammashoidon sujuvuuteen, yrittäjä-hammaslääkäri Riikka Vahtera Hammas NEO:sta kertoo.
Asiakkaita läheltä ja kaukaa
Noin puolet NEO-talon toimitiloista täyttävän Sairaala NEO:n tavoitteena on, että ensimmäisenä toimintavuotena sairaalassa tehtäisiin 1 200 leikkausta ja vastaanottokäyntejä olisi 10 000. Osakaslääkäreidensä pääosin omistama sairaala on keskittynyt tuki- ja liikuntaelinvaivojen tutkimukseen ja hoitoon.
- Alku on ollut lupaava. Asiakasmäärät ovat olleet hieman odotuksiamme suuremmat. Vastaanottokäyntejä on ollut viikoittain yli 200 ja leikkauksia keskimäärin 30 viikossa. Tämä vastaa noin 25–30 prosenttia alueen yksityissektorilla tehtävistä leikkauksista, Rantanen kertoo.
Rantasen mukaan suurin osa asiakkaista on lähiseudulta, mutta myös kauempaa Kokkolaa ja Kouvolaa myöden. Ulkomailta on ollut ainakin yksi potilas joka viikko, viimeksi sairaalassa operoitiin kaksi italialaista jalkapalloilijaa.
Myös Hammas NEO:n Riikka Vahtera kertoo ajanvarauskirjojen täyttyneen hyvin. Yrityksessä työskentelee kokopäiväisesti neljä hammaslääkäriä ja suuhygienisti, ja lisäksi osa-aikaisesti neljä hammaslääkäriä. Kuten sairaala, myös hammaslääkäriasema päivystää viikonloppuisin.
- Tavoite ensimmäiselle toimintavuodelle on saada kaikki kahdeksan hoitohuonetta toimimaan täydellä kapasiteetilla. Käytännössä tämä tarkoittaa muutaman hammaslääkärin sekä yhden suuhygienistin palkkaamista, Vahtera kertoo.
![]() |
Sairaala NEO:n johtava lääkäri Jussi Rantanen ja HammasNEO:n yrittäjä-hammaslääkäri Riikka Vahtera ovat tyytyväisiä siitä, miten hyvin asiakkaat ovat löytäneet uuden NEO-talon palvelut. |