Lähiruoka houkuttaa ravintoloita

Helmikuun alussa Turussa lanseeratuissa keskustaravintoloiden lähiruokamenuissa nostetaan esiin lähialueiden pienehköjä ruokatuottajia ja myös luomutuotantoa. Mukaan lähteneet kahdeksan ravintolaa ovat sitoutuneet tarjoamaan vähintään 80-prosenttisesti lähi- ja luomutuotteista koostetun alku- pää- ja jälkiruokavaihtoehdon.

Hanketta koordinoiva projektipäällikkö Riikka Leskinen kertoo, että mukaan otetaan toki vieläkin halukkaita ravintoloita.

- Uusien kiinnostuneiden kanssa on käyty keskustelua, joten todennäköisesti listaan otetaan muutamia uusia tulokkaita. Ja muualtakin päin kuin ihan keskustasta voi olla yhteydessä, jos vain täyttää vaaditut kriteerit eli sitoutuu menussaan lähiruokaan.

- Mitään tiukkaa valvontaa me emme suorita. Kaikki perustuu yhteistyölle ja luottamukselle, ja ehkä ihan kevyelle keskinäiselle valvonnalle. Listat toki myös muuttuvat vuoden mittaan, mikä pitää ymmärtää. Pitäisihän ateriakokonaisuudessa huomioida myös sesongin raaka-aineet, Leskinen muistuttaa.

Lähiruokamenun merkiksi ravintoloiden oviin ja ruokalistoille ilmestyy ”haarukkamerkintä”, jota ravintolat voivat halutessaan käyttää hyväkseen markkinoinnissaan. Yhteismarkkinointia ravintoloilla ei ainakaan vielä ole.

Ravintolalaiva Cindyn Salongissa lähiruokaa on saanut jo vuosia.

- Lähiruoka ja viinien oma maahantuonti on se, mistä meidän tunnetaan. Halusimme alusta asti kehittää omaa juttuamme, ravintoloitsija Ilkka Joukanen kertoo.

Cindy on silti totta kai mukana Valonian hankkeessa. Uusienkaan lähiruokapaikkojen tuleminen ei harmita Joukasta.

- On vain hyvä, että tulee uusia ruokapaikkoja. Kaikki joutuvat siinä silloin ryhdistäytymään. Ja niinhän se on, etteivät uudet syö vanhoja vaan hyvät syö huonoja, hän kuittaa.

Keittiömestari Pasi Kuronen on tehnyt määrätietoista työtä Cindyn yrittäjän kanssa oikeiden raaka-aineiden ja tuottajien löytämiseksi jo noin neljän vuoden ajan.

- Vaatii aikaa, että saa luotua oikeat kontaktit. Mutta asiakkaat ovat aina olleet hyvin kiinnostuneita meidän tuottajistamme, joista löytyy luettelo ruokalistan yhteydestä. 
Valonian projektia hän pitää hyödyllisenä.

- Tykkään ajatuksesta, että ravintolat sitoutuvat lähiruokaan ja tarjoavat siitä omia versioitaan

Lähiruokaa tarjoavat ravintolat ovat tällä hetkellä Cindyn Salonki, Enkeliravintola, Ravintola Kaskenahde, Ravintola Mami, Panimoravintola Koulu, RadissonBlu Marina Palace Aurora, Turun Kellariravintolat, Ravintola Kasino ja Kanresta Oy.


Pasi Kuronen on aktiivisesti kehittänyt Cindyn lähiruokapuolta jo vuosien ajan.



Cindyn lähiruokamenuun lisäksi lähiruokaa, kuten esimerkiksi Nymanin tilan luomuporsaan savukylkeä voi saada listalta jossakin muussa annoksessa.


Julkaistu 06-08/2011        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa