Ravintola Rhinon intialais-nepalilainen ruoka on terveellistä ja maukasta

Turkulainen Ravintola Rhino yhdistelee intialaista ja nepalilaista keittiötä. Maiden keittiöt ovat vuosisatojen saatossa imeneet vaikutteita toisistaan ja ovatkin hyvin samankaltaisia.

- Ruoka on mausteista, mutta ei välttämättä kuitenkaan tulista. Se on myös terveellistä. Mausteinen ruoka on hyvää vatsalle ja chili puolestaan on hyvää aivoille, kertoo yrittäjä Barun Bashyal.

- Turkulaiset ovat rohkeita maistelemaan uusia makuja, varsinkin nuorempi sukupolvi. Suomalaiset ovat myös kiinnostuneista vieraista maista ja niiden kulttuureista. Haluamme ravintolan avulla myös tehdä nepalilaista ja intialaista kulttuuria tutuksi, Bashyal jatkaa.

Ravintola on nyt toiminut viisi kuukautta ja asiakkaat alkavat pikkuhiljaa löytää ravintolan.

- Kesä oli aika hiljaista aikaa. Emme ole vielä mainostaneet, mutta tyytyväiset asiakkaat tuovat koko ajan lisää asiakkaita. Tulevat kuukaudet määrittävät, miltä yrityksen jatko näyttää, Bashyal pohtii.

- Haluaisimme laajentaa myös intialaiseen pikaruokaan. Tarkoituksena olisi avata pikaruokapaikka jossain vaiheessa. Edullinen, terveellinen ja maukas ruoka olisi hinta-laatusuhteeltaan kilpailukykyinen vaihtoehto hampurilaisille, kebabille ja pizzoille, yrittäjä kertoo.

Nepalista kotoisin oleva Bashyal perusti ravintolan yhdessä kolmen kaverinsa kanssa valmistuttuaan Turun ammattikorkeakoulusta. Bashyalilla oli ennestään kokemusta ravintola-alalta Nepalista, mutta Bashyalin mukaan yrityksen perustaminen ulkomaalaisena Suomessa oli melko hankalaa.

- En puhu paljon Suomea emmekä tunteneet suomalaista systeemiä kovin hyvin, joten meillä oli aluksi vaikeuksia. Kävimme esimerkiksi Potkurissa kysymässä neuvoja, Bashyal kertoo.

Yritys liittyi Turun Yrittäjien jäseneksi kesällä.

- Verkostoituminen on yrittäjälle tärkeää. Kävin Nuorten Yrittäjien risteilyllä ja tutustuin siellä moniin ihmisiin. Toivon, että tätä kautta löytyisi uusia tuttavia tai bisneskumppaneita, joiden kanssa voisi tulevaisuudessa tehdä vaikka yhteistyötä, Bashyal kertoo.

Bashyal toivoisi kuitenkin Varsinais-Suomen Yrittäjiltä myös englannin kielistä ohjelmaa.


Yrittäjä Barun Bashyalin mukaan yrityksen perustaminen ulkomaalaisena Suomessa oli melko hankalaa.

-eh

Julkaistu 10/2011        
J&T Pajunen

J&T Pajunen

Kuljetusliikenne, Kuljetuspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa