Reseptit
Glaseroitua lohta ja fenkolisalaattia
4 kpl merilohen paloja
2 tl suolaa
½ dl sokeria
1. Poista lohesta nahka ja ripottele molemmin puolin suolaa. Anna imeytyä kymmenen minuuttia huoneenlämmössä.
2. Kasta lohipalat sokerissa.
3. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista kuivalla pannulla 30 sekuntia per puoli lohipaloja niin, että ne saa kauniin ruskean pinnan.
4. Loppukypsennä uunissa. Hyvä lohen sisälämpö on 46 C.
½ pnt rucolaa
½ kpl fenkolia
½ kpl punasipulia
½ dl appelsiinimehua
½ dl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicoetikkaa
1. Viipaloi fenkoli ja kuorittu punasipuli niin ohuiksi paloiksi kuin mahdollista.
2. Sekoita keskenään appelsiinimehu, oliiviöljy ja vaalea balsamico.
3. Lisää fenkolit ja punasipulit marinadiin ja anna maustua 20 minuuttia jääkaapissa.
Luumukuorrutettua porsaan sisäfileetä ja porkkana-lanttupyreetä
1 kpl porsaan sisäfilee
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl suolaa
100 g luumuhilloa
½ dl korppujauhoja
1. Fileoi porsaan sisäfileestä kalvo pois.
2. Paista fileetä kuumalla pannulla öljyssä 30 sekuntia per puoli.
3. Mausta suolalla.
4. Levitä sisäfileen pintaan luumuhilloa.
5. Ripottele luumuhillon päälle korppujauhoja.
6. Paista uunissa 150 C sisälämmöksi 60 C.
7. Anna fileen olla huoneenlämmössä viisi minuuttia ennen leikkaamista.
1 kpl pieni lanttu
2 kpl porkkana
1 l vettä
3 dl kermaa
1 rkl suolaa
1. Kuori lanttu ja porkkana.
2. Pilko ne yhden senttimetrin paloiksi.
3. Laita kiehumaan veteen ja anna kiehua niin että vesi on haihtunut.
4. Lisää kerma ja keitä viisi minuuttia.
5. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta suolalla.
Piparkakkumoussea ja lakritsikastiketta
200 g mascarpone-juustoa
200 g kermaa
60 g piparia
½ kpl sitruuna
50 g sokeria
1. Murusta piparit.
2. Raasta sitruunasta kuori, vain keltaista osaa.
3. Purista sitruunasta mehu.
4. Laita kaikki reseptin ainekset kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
5. Anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia.
5 dl vettä
250 g lakritsapaloja
½ dl sokeria
1. Laita kaikki kattilaan.
2. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.
3. Soseuta sauvasekoittimella.
4. Anna jäähtyä jääkaapissa.