Saaristossa tehdään töitä ja syödään hyvin
– Kokouspuoli on hyvä talouden indikaattori. Vuoden 2008 syksyllä kokousvaraukset hiljenivät yhtäkkiä; nyt on päästy taas hyvälle tasolle, mutta ei vuoden 2007 lukuihin. Tämä vuosi näyttää kohtuulliselta, mutta tässä vaiheessa talvea yritykset eivät yleensäkään ole tehneet paljon varauksia, Paraisilla sijaitsevan Villa Rainerin isäntä Jukka Mäki-Kullas kertoo.
Talvi on vanhassa merenrantahuvilassa hiljaista aikaa. Viikoittain on tavallisesti pari tilaisuutta, kokouksia tai perhejuhlia. Sesonki alkaa vapun tietämissä ja kestää syksyyn. Villa Rainer toimii ravintolana sekä tarjoaa kokous- ja majoitustiloja. Jukka ja Jaana Mäki-Kullas ovat toimineet Villan isäntäparina vuodesta 2003.
Kun yritykset tuovat omaa väkeään Villa Raineriin, aika käytetään tehokkaasti. Hyvä ruoka ja saunominen kuuluvat asiaan, mutta muuten juhliminen on hillittyä.
– Näyttää siltä, että kokousasiakkaat tekevät hyvin tehokkaasti töitä. Tässä on todella tapahtunut muutosta meidän aikanamme. Ehkä tämä rauhallinen ympäristö on hyvä paikka keskittyä, Jaana Mäki-Kullas arvioi.
Isäntäparin lisäksi yritys työllistää muutamia tarvittaessa töihin tulevia työntekijöitä sekä myös perheen kolmea tytärtä. Keittiö on isännän vastuulla. Ravintola valittiin Saariston Parhaaksi vuonna 2007.
– Ruoka tehdään ilman lisäaineita ja arominvahventeita. Teemme kaiken alusta asti itse, jäätelöä myöten. Meillä on myös leipomo, josta toimitetaan leipää muuallekin, Jukka Mäki-Kullas kertoo.
Villa Rainerin ravintolassa on noin 60 asiakaspaikkaa. Vuodepaikkoja on 22.
![]() |
Jaana ja Jukka Mäki-Kullas ovat huomanneet, että yritystilaisuudet painottuvat yhä enemmän työntekoon viihteen sijasta. Kun kalentereista on löydetty kaikille sopiva aika ja saatu ihmiset paikalle, aika halutaan käyttää tehokkaasti. |
–pv