Pieni on kaunista
- Halusimme tehdä sellaisen ravintolan, jossa voisimme käydä itsekin syömässä: pieni laadukas kortteliravintola, jonka viihtyvät kaikki vauvasta vaariin, kertoo ravintola Mamin osakas Sari Espola.
Mami avattiin viisi vuotta sitten vappuna ja rankattiin varsin nopeasti Suomen parhaimpien ravintoloiden kärkikymmenikköön. Paikkakin jokirannassa Vähätorin laidalla on mitä upein.
- Oli siinä vähän tuuriakin mukana, mutta olemme myös kaikki kovia tekemään töitä: kaikki tehdään alusta asti itse, Espola sanoo. Keittiöstä määräävät kaksi muuta osakasta, Marko Rauhala ja Mikko Piipponen.
Menestys ei ole nostanut Mamin hintoja, vaan se on edelleen hinta-laatu –suhteeltaan yliverto lajissaan. Ravintolaa ei ole myöskään lähdetty laajentamaan.
- Haluamme pitää sen tällaisena ja viihtyä töissä itsekin. Pieni on kaunista – keep it simple – on hyvä motto, Sari Espola kiteyttää.
Mamin suhteellisen suppea ruokalista vaihtuu 6-8 viikon välein.
- Se on vähän laidasta laitaan: aina on jotain uuttakin, mutta myös ihan perinneruokia kuten maksaa joka perjantai ja lipeäkalaa joulun aikaan - tai itse tehtyjä kalapuikkoja, joita tullaan syömään Helsingistä asti. Paljon käytämme myös edullisia ruhonosia, mikä pitää kustannukset kohtuullisina. Esimerkiksi pitkään kypsytetty häränrinta on hyvin suosittua ruokaa, Espola mainitsee.
-ap