Klassinen resepti puree aina
Kun tulee ensi kertaa Salon Seurahuoneeseen, on kuin astuisi johonkin määrittelemättömään vanhaan hyvään aikaan.
Talo on todellakin jo yli satavuotias ja se on sisustettu vanhaa kunnioittaen jo edellisen omistajan aikana. Nykyinen ravintoloitsija Risto Hämäläinen on vielä lisännyt paikan hillittyä porvarischarmia aina toiseen ja kolmanteen potenssiin.
- Ei tämä silti mikään museo ole, olemme pyrkineet luomaan tänne kodinomaisuutta. Tämähän on perheyritys, meidän perheestä on aina joku paikalla. Se on minusta tärkeää, Hämäläinen sanoo.
Tunnelmallinen ympäristö on toki merkittävä tekijä tässä reseptissä, mutta myös ravintolan tarjoomukset henkivät klassisuutta.
- Lounas meillä on ihan tavallista kotiruokaa hyvistä tuoreista aineksista, se on ruokaa tässä päivässä. Arki eroaa kuitenkin juhlasta. Illalla á la carte tarjotaan pellavaliinoilta, ja se on hyvin klassinen menu: muun muassa blinejä, Åminnen fasaania, palvihirveä, karitsaa…, Hämäläinen luettelee.
Hämäläisen perhe on pitänyt Seurahuonetta nyt kuusi vuotta.
- Tärkeää on, että täytyy uskoa siihen, mitä tekee. Sitä kautta on mahdollista, että muutkin uskovat siihen. Ei mitään poukkoilua sinne tänne, vaan brändistä täytyy pitää kiinni.
–ap