Ravintolan emännyys voitti hevoshommat
Naantalilainen Ravintola Seisovapöytä sai viime syksynä uuden omistajan, kun ravintolan pitkäaikainen työntekijä Susanna Tuisku ryhtyi yrittäjäksi. Matka ravintoloitsijaksi ei kuitenkaan ollut mutkaton, Tuisku kertoo.
– Olen ollut täällä jo vuodesta 1996. Välillä kouluttauduin hevosshiatsuhoitajaksi ja tein paljon sen alan töitä. Siinä sivussa innostuin ajatuksesta perustaa bed and breakfast –paikka, mutta siitä ei ehtinyt tulla mitään. Ravintolan entinen omistaja Ari Salminen kysyi, haluaisinko ostaa tämän ja yön yli mietittyäni suostuin.
– Vastuun ottaminen ravintolasta ei ole ollut helppoa. Itse työ on tuttua, mutta vaihdos työntekijästä omistajaksi on vaatinut hiomista. Meillä on viisi työntekijää minun lisäkseni.
Seisovapöytä on lounasravintola, jossa kello 18 jälkeen on järjestetty yksityistilaisuuksia. Kesällä aukioloaikaa pidennetään ja valikoimaan otetaan myös iltabuffet. Ravintolassa käy päivittäin 100-130 ruokailijaa ja annoksia voi ostaa mukaan myös einestiskiltä.
![]() |
Susanna Tuisku yllätti itsensäkin ryhtymällä ravintoloitsijaksi. Mukana työssä on nyt myös oma tytär Reeta Kulmala. |
–pv.