Tulossa Poutakesä
Milanon seudulta asti hakivat loimaalaiset Michaela ja Esa Poutanen oppia jäätelöntekoon, ennen kuin he virallisesti avasivat Poutakesän Pienmeijerin vuonna 2011.
- Italialainen jäätelö on maailman parasta: siellä on joka kylässä oma jäätelöntekijä, perustelee Michaela Poutanen.
Juustonvalmistukseen pariskunta haki oppia myös Saksasta ja Ruotsista. Tällä hetkellä tila tuottaa tuorejuustoja, fetaa ja halloumia, mutta haaveena on saada jo ensi jouluksi markkinoille myös kypsytettyjä juustoja. Tilat meijerillä on valmiina vaikka minkälaiseen kasvuun.
Esa Poutasen kotitilan sivubisneksenä aloittaneesta pienmeijeristä on muutamassa vuodessa tullut yrittäjäpariskunnan pääelinkeino.
- Poutakesän jäätelöitä saa Varsinais-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla erilaisista lähi- ja luomuruokakaupoista. Juhannuksen jälkeen avaamme tänne tilalle myös oman pienen puodin, joka on auki kesälauantaisin, Michaela Poutanen kertoo.