Pienpanimot mukaan Neitsytperunafestivaalille
Länsisuomalaiset pienpanimot ovat lähteneet mukaan tänä viikonloppuna 14.-16.6. Turun Vähätorilla Kaffeli Ry:n nyt jo toista kertaa järjestämille Neitsytperunafestivaaleille. Suomalaisen alkukesän herkkua ei siis tarvitse nauttia kuivin suin, jos sellainen pelko jollain oli.
Viimevuotiseen tapaan neitsytperunaa nautitaan niin tuoreeltaan kuin ikinä mahdollista. Rymättylästä suoraan pellosta tuotavat varhaisperunat keitetään oikeaoppisesti ja mahdollisimman lähellä tarjoilua.
Tarkoitus on nostaa esiin oikean varhaisperunan maku, jonka kuluttaja on jo unohtanut marketin keskusliikkeiden kautta kierrättämien perunoiden myötä. Myös Vähätorin läheiset Turun huippuravintolat: Mami, Pinella, Rocca ja Smör ovat räätälöineet oman neitsytperuna-annoksensa, jota saa kohtuuhintaan.
Neitsytperunafestivaali alkaa viimevuotiseen tapaan kokkikilpailun merkeissä 14.6. Turun Kauppatorilla, jossa turkulaiset ravintolat ottavat mittaa toistensa varhaisperunaresepteistä.
![]() |
![]() |