Ruokaketjua kehitetään

Varsinais-Suomessa on viime vuosina panostettu yhä enemmän ruokatuotantoon ja elintarvikealaan hankkeiden muodossa.

Varsinais-Suomen ruokaketjun kehittämishanke VARRUn päätehtävä on ruokaketjun toimijoiden yhteistyöverkoston rakentaminen ja lisääminen ihan konkreettisin keinoin.

- Ruokaketju ymmärretään tässä laajemmin – pellolta pöytään ja takaisin. Ruokaketju on pikemminkin verkosto ja siihen liittyy vahvasti myös elintarvikealan ulkopuolisia toimijoita, kuten logistiikka ja jätehuolto, kertoo hankkeen koordinaattori Johanna Kähkönen Turun yliopistosta.

- Pyrimme katsomaan huomista pidemmälle ja tekemään uusia avauksia. VARRU on järjestänyt kevään aikana tulevaisuustyöpajoja, joissa on pyritty innovatiivisesti miettimään, miten esimerkiksi toimintaympäristön muutokset tulevat vaikuttamaan yritysten toimintaan ja yleisesti ruokaan.

Kevään aikana ruokaketjun toimijat ovat työstäneet yhdessä myös konkreettisia haasteita, kuten Varsinais-Suomen elintarvikelogistiikan kysymyksiä. Toinen suosittu työmuoto on ollut tuotekehitysklinikka.


Julkaistu 06/2012        
TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa