Kustavin matkailuhanke yhdistää yrittäjät

Kustavissa keväällä alkanut matkailuhanke etenee suunnitelmien mukaan. Ensi vuoden loppuun kestävän hankkeen tavoitteena on vahvistaa Kustavin brändiä, luoda yrittäjille uusia kumppanuusverkostoja, parantaa palvelujen saatavuutta ja vahvistaa vastuullisuutta ja kestävää kehitystä. Hanke toteutetaan yrittäjien, Turun Ammattikorkeakoulun ja Kustavin kunnan yhteistyönä.

– Kesän aikana meiltä on ollut muutamia opiskelijoita tekemässä hankkeen taustatyötä, muun muassa asiakaskyselyjä, projektipäällikkö Anna Tonteri Turun Amk:sta kertoo.

Hankkeessa on mukana 15-20 yritystä ja mukaan pääsee edelleen. Yrittäjien kumppanuusverkoston seuraava kokoontuminen on 17.9.

Matkalla Kustavissa –hankkeen pohjaksi kysyttiin paikallisten yritysten toiveita ja tarpeita. Varsinainen hanke alkoi huhtikuussa. Eri alojen osaajat ovat muodostaneet yritysryhmiä, jotka pohtivat keskenään uusia keinoja Kustavin matkailuelinkeinon vauhdittamiseen.

– Tavoitteena on luoda pysyviä, hyviä käytäntöjä.

Kaikki hyötyvät

– Pidän ahvenanmaalaisten yritysten yhteistyötä hyvänä esimerkkinä siitä, mitä yhteen hiileen puhaltamalla saadaan aikaan. Pyrimme nyt samaan täällä Kustavissa. Yhteistyötä tekemällä me hyödymme siitä kaikki, toimitusjohtaja Pekka Kuru tiivistää. Hänen kokouspalveluja tarjoava yrityksensä Kehitysyhtiö Kuru Oy:n rakennuttama Kustavin Kipinä on mukana Kustavin matkailuyrittäjien yhteishankkeessa.

Vajaa kaksi vuotta toiminut yritys tekee yhteistyötä paikallisten ravintoloiden ja keittiömestarien kanssa. Kokousvieraille toimitetaan tarjottavat joko talon omasta keittiöstä tai lähiseudun ravintoloista. Kipinässä järjestetään myös keittiömestareiden vetämiä ruoanlaittokursseja. Varsinaista yömajoitusta ei ole, mutta sitä saadaan järjestettyä. Kurun mielestä avoin yhteistyö yritysten kesken tuo lisäarvoa kaikille.

Aiemmin muun muassa henkilöstön kehittämisen parissa työskennellyt Kuru on halunnut luoda yrityksestään paikan, jossa ihmiset voivat saada monipuolisia elämyksiä. Yhteinen ateria on tärkeässä roolissa, ja yritysten kehittämispäivätkin rakennetaan usein ruoanvalmistuksen ja ruuasta nauttimisen ympärille. Kokoustiloissa on myös vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä ja siellä on mahdollisuus järjestää konsertteja.

– Työelämä muuttuu ja nyt tarvitaan uudenlaista yhteisöllisyyttä. Haluamme olla omalta osaltamme mukana luomassa uudenlaista kulttuuria työelämään. Yhteisöllisyyden luomisessa yhteinen ateria on keskeinen rituaali.


Yhdessä tekemällä jokainen pääsee parhaaseen tulokseen, Pekka Kuru uskoo. Hän on mukana Kustavin yrittäjien yhteisessä matkailuhankkeessa. Kuvan teos on Juhani Vuorisalmen ”Aurinkoon, mutta...”



Yhteinen ateria on keskeinen rituaali yhteisöllisyyden luomisessa, Pekka Kuru sanoo. Kustavin Kipinän vieraat nauttivat paikallisten tuottajien saaristolaisruokaa. Heille voidaan järjestää myös vierailuja paikallisiin yrityksiin.

pirkko.varjo@y-lehti.fi

Julkaistu 09/2012        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa