Ruokaa tehdään sydämellä

Vasta 29-vuotias Rainer Nyman on ehtinyt paiskia ravintola-alan töitä aina Lappia ja Ranskaa myöten. Yrittäjänäkin hän ollut Uudenkaupungin pursiseurassa, mistä hän tosin hän luopui 2010. Viime vuoden keväästä asti Nyman on toiminut Villa Y-Hovin yrittäjänä Ruissalossa.

- Ihastuin tähän luonnonkauniiseen ja rauhalliseen paikkaan jo silloin, kun kävin täällä ensimmäistä kertaa. Kun keittiön ikkunasta näkyy meri, niin on aika hienoa, Nyman hymyilee.

Rainer Nyman tituleeraa itseään reilusti vain keittäjäksi, vaikka keittiökokemusta löytyy muun muassa ranskalaisesta grand hotelistakin.

- Kaikki nyt haluavat olla kokkeja ja keittiömestareita. Minä tykkään rehdistä ja konstailemattomasta ruoasta, ja puhtaista mauista ja aromeista. Minulle on tärkeää tehdä ruokaa sydämellä, eikä vain lukea reseptiä. Raaka-aineen ehdoilla pitää mennä, hän määrittelee.

Tilausravintolana toimivassa Villa Y-Hovissa järjestetään juhlia ja tilaisuuksia lähinnä viikonloppuisin. Häitten pitämiseen huvila on hieman liian pieni, mutta tunnelmallisiin perhejuhliin ja erilaisiin yritystilaisuuksiin se on juuri sopiva. Tilaa on 50 henkilölle, ja rantasaunaankin mahtuu jopa 20 saunojaa.

Villa Y-Hovi on toiminut nyt kaksi kesää Rainer Nymanin vetämänä.

- Henkilöstö vuokraus on pitänyt minut viimeiset kaksi kesää ja talvea niin kiireisenä, että olen päättänyt, että Lapissa olen viimeistä sesonkia. Keskityn Villa Y-Hovin kehittämiseen paremmin. Olen rakentanut asiakaskuntaa kokoajan pikkuhiljaa, että kasvu pysyy omissa käsissä. Mutta kun perusta on kunnossa, siitä on sitten helppo lähteä rakentamaan.

Nymanin yritys, Skafferiet, toimii myös henkilöstönvuokraajana. Nyman on tähän asti vuokrannut vain omaa ammattitaitoaan, eli käytännössä kaiken muun ajan, mitä ei mene Villa Y-Hovissa, hän on töissä toisissa ravintoloissa.

- Minusta se on erittäin mukavaa, kun pääsee näkemään erilaista ravintolatoimintaa, ja aina sitä oppii uusia juttuja paikassa kun paikassa, Rainer Nyman toteaa.

- Haluaisin tulevaisuudessa kehittää henkilöstövuokrausta suuremmaksi, markkinoilla on suuri kysyntä ammattitaitoisista kokeista. Nyt kun minulla on oma ravintola, voin vähän katsoa ensin, täyttääkö työntekijä omat kriteerini, jotta voin luottaa siihen, että hän täyttää myös asiakkaan kriteerit. Osaan olla aika vaativa: opin Ranskassa tiukan työmoraalin.


Hektisen työviikon jälkeen Rainer Nyman ehtii itsekin nauttia Villa Y-Hovin rauhallisesta tunnelmasta.

anneli.perkio@y-lehti.fi

Julkaistu 09/2012        
Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Ravintola Prego

Uimahallintie 2, Kaarina

www.ravintolaprego.fi

KP 60 + 25, R 80, myös kokous-ja catering -palvelut.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa