On monta syytä viihtyä Taattisten tilalla

Kulttuurimaisema, luonto ja hyvä ruoka

Naantalin kuntakohtaisella yrittäjäpalkinnolla 2011 palkitulla Taattisten tilalla Merimaskussa matkailija ja kokousvieras pääsee tutustumaan varsinaissuomalaiseen luontoon ja kulttuurimaisemaan.

- Moni vieraamme aloittaakin päivän kävelemällä ensin luonnossa. Meillä on oma, hyvin merkitty kolmen kilometrin luontopolku, jonka varrelta löytyy muun muassa pronssikautiset muinaishaudat, suuri ketunluolasto ja hiidenkivi. Ja jos haluaa, voi vaikka yöpyä laavulla, yrittäjäpariskunta, Karin ja Markku Aaltonen kertovat.

Edelleenkin maatilana toimiva Taattisten tila on tunnettu myös kokous- ja juhlapalvelusta, johon olennaisesti liittyy maistuva ruoka.

Taattisten Tommi liittyi joukkoon

Omalla tilalla tai ihan lähialueella tuotetuista ruokatarvikkeista ruoan valmistaa tätä nykyä Aaltosten yhteistyökumppanina Tommi Pere, toiminimellä Taattisten Tommi.

- Aloitin virallisesti kesän alussa, mutta olemme tehneet yhteistyötä jo vuosien ajan. Talon toimintatavat, ja isäntä ja emäntä ovat tuttuja.

Pere kunnioittaa perinteitä, joilla Taattisten tilalla on tähänkin asti toimittu.

- Ruoassa on tietty autenttisuus: toimimme maatilalla ja se myös näkyy. Ruoka on itse tehtyä, eikä puolivalmisteita käytetä. Niin salaatit, sipulit kuin varhaisperunat ovat omasta maasta ja marjat ja sienet omasta metsästä. Tilan oma leipä on kuuluisaa, samoin palvilammas, Tommi Pere kertoo.

- On minulla koko ajan uusia ideoitakin syntynyt, vaikka tavallaan tulinkin valmiiseen pöytään. Kesä on ollut hyvä koulu. Nyt olisi tarkoitus saada tänne enemmän ruokaryhmiä, mutta tilausravintolapohjalla edelleen toimitaan.

Uusi järjestely antaa Aaltosille paremmat mahdollisuudet kehittää heidän vastuullaan olevaa majoitusta ja ohjelmapalvelua kun Taattisten Tommi vastaa kokous- ja juhlapalveluista.

- Olemme jakaneet vastuuta ja tekemistä, ja samalla hyödytetään molempia toimialoja, Karin Aaltonen sanoo.

Majoitusvaihtoehtoja löytyy

Aaltoset ovatkin kehittäneet tilaa määrätietoisesti siitä alkaen, kun ensimmäiset ajatukset maatilan matkailukäytöstä vuonna 1989 syntyivät.

- Joka vuosi on ollut rakennuslupa johonkin kohteeseen. Kaikki olemassa olleet rakennukset on kunnostettu majoituskäyttöön ja kolme mökkiä on rakennettu. Nyt meillä on kaikkiaan 75 makuusijaa, joista 55 on käytössä talvellakin. Pihapiirissä on muun muassa 1700-luvun pakarirakennus, joka on korjattu museoarvot säilyttäen nykyajan mukavuudet tarjoavaksi majoitustilaksi, tilan emäntä mainitsee.

Majoitustarve on kuitenkin voimakkaasti kausiluonteista.

- Kesällä kysyntää olisi enemmänkin, mutta parin kuukauden tarvetta varten rakentaminen on äärettömän kallista, Markku Aaltonen toteaa.

Majoituskapasiteettia ei tästä välttämättä enää kasvateta, mutta palveluja kehitetään edelleen, lupaavat yhteistyökumppanit.

Samalla Aaltosille avautuu mahdollisuus pitää ehkä silloin tällöin myös vapaata.

- Viime vuonna meillä oli viisi vapaapäivää, Karin Aaltonen valaisee. Tila työllistää viisi henkeä, mutta kiireaikoina enemmänkin.

Tilaisuus toiveiden mukaan

Ympärivuotista toimintaa Taattisten tilalla on erilaisten juhlien ja kokousten järjestely.

Pakarituvassa voi pitää pienempiä tilaisuuksia, mutta varsinaisiin juhla- ja kokoustiloihin Taattisten tilalla mahtuu isommatkin häät ja yritystilaisuudet.

- Viimeisimmissä häissä meillä oli 170 vierasta. Tässä alhaalla on sadan hengen sali ja ylös mahtuu kokoustamaan 160 henkeä. Lisäksi meillä on 30 hengen terassi - ja tilat ovat vielä erittäin hyvin muunneltaviakin, kertoo Karin Aaltonen.

- Meidän valttimme on ehkä se, että pystymme tarjoamaan koko paketin aivan asiakkaan toiveiden mukaan: tilaisuudet isolle tai pienemmälle ryhmille, oheisohjelman, majoituksen ja tarjoilut, hän arvioi.

Kesän alusta alkaen tilalla on ollut a-oikeudet.

- Sen huomaa varsinkin kesäisin, että se on asiakaspalvelua. Kun ihmiset tulevat majoittumaan, he haluavat ottaa iltapalan kanssa lasin viiniä. C-oikeudet meillä onkin ollut jo kauan, Karin Aaltonen toteaa.


Taattisten pihalla viilettää vapaana koiraystävänsä kanssa talon Otto-poika eli pieni musta taiwanilainen riippuvatsasika, esittelevät Markku ja Karin Aaltonen.



Tommi Pere on ottanut vastuun Taattisten tilan ruokapuolesta.

anneli.perkio@y-lehti.fi

Julkaistu 10/2012        
SelinSelin

SelinSelin

Coaching, Esimiesvalmennus, Konsultointi, Koulutuspalveluja, Laatujärjestelmät, Liikkeenjohdon konsultointi, Myyntivalmennus, Yrityspalveluja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa