Karkkimaailman tehdas avattiin Kaarinassa

Makeita uutisia Kaarinasta

Uusi karkkitehdas Karkkimaailma Oy avattiin suuren mediakiinnostuksen siivittämänä marraskuun alussa Kaarinassa. Yrityksen ovat perustaneet kaksi Leafin entistä työntekijää, Tommi Heikkinen ja Timo Linte. Yhteensä Lintellä ja Heikkisellä on yli 40 vuoden kokemus makeisten valmistuksesta. Heille on tärkeää, että makeisia valmistetaan Suomessa jatkossakin.

- Olemme saaneet tosi paljon positiivista palautetta. Kaikki auttavat ja tukevat kun tehdään suomalaista. Luotamme, että myös kuluttajat arvostavat suomalaista, toimitusjohtaja Tommi Heikkonen sanoo.

Virallisesti tehtaan avasivat Varsinais-Suomen maakuntahallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo ja Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta.

- Tämä on merkittävä juttu Varsinais-Suomelle, Orpo sanoi.

Orvon mukaan on tärkeää, että Varsinais-Suomeen saadaan paljon pk-yrityksiä, jotka luovat työpaikkoja. Ammattitaidon säilyminen alueella lähtee uusista yrityksistä.

- Yt-uutisia tulee koko ajan. Silloin tarvitsemme myös näitä hetkiä. Tämä on makea uutinen kaiken kaikkiaan, Orpo totesi.

Paikallista ja joustavaa

- Kauppa ja kuluttajat arvostavat joustavuutta, sanoi hallituksen puheenjohtaja Petteri Laitala avauspuheessaan ja korosti myös suomalaisuuden, laadun ja ammattitaidon tärkeyttä.

- Olemme pyrkineet suosimaan pieniä toimittajia lähialueilta ja muualta Suomesta. Se tuo toimintaan joustavuutta. Pienenä toimijana pystymme tekemään räätälöityjä tuotteita nopeasti, toimitusjohtaja Tommi Heikkonen sanoo.

Myös kaikki raaka-aineet, joita saa Suomesta, myös hankitaan Suomesta. Heikkosen mukaan tuotteille on tarkoitus hakea Avain-merkkiä.

Kesään mennessä 10 työntekijää

Tehtaan yhteyteen avautuu joulukuussa tehtaanmyymälä ja vuoden vaihteeseen mennessä olisi tarkoitus tuoda markkinoille 30-40 erimakuista ja -muotoista makeista. Alkuun valmistetaan hedelmä-, salmiakki- ja marmeladi-irtokarkkeja. Ensi vuoden aikana makeisia aletaan myydä myös Karkkimaailman omalla tuotemerkillä.

Yrityksen on tarkoitus työllistää kesään mennessä kymmenen työntekijää. Karkkimaailman tavoitteena on saavuttaa parissa vuodessa muutaman prosentin osuus Suomen makeismarkkinoista.

Tehtaan NID-makeiskoneella voi valmistaa viisi miljoonaa kiloa karkkia vuodessa. Se on noin kymmenen kertaa suurempi kuin tehtaan tämänhetkinen kuivatuskapasiteetti.

- Jos makeisten kysyntä on suurta, voimme nopeasti kasvattaa kokonaiskapasiteettia laajentamalla kuivatustilaa, Heikkonen kertoo.


Tehtaan avasivat tuotantojohtaja Timo Linte(vas.), Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta, kansanedustaja Petteri Orpo sekä toimitusjohtaja Tommi Heikkonen.



Tommi Heikkonen ja Timo Linte käynnistävät makeiskoneen.



Karkkitehtaan avajaiset herätti suuren mediakiinnostuksen. Työntekijä Mika Salenius valvoo pakkauskoneen laatua.

emmi.harju@y-lehti.fi

Julkaistu 12/2012        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Turun Messukeskus

Messukentänkatu 9-13, Turku

www.turunmessukeskus.fi

KP 20-3000, R, A 200-700

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa