Projektiässät tuottaa monitieteellistä yritysyhteistyötä

Sujuuko humanistilta markkinointi?

Dama Design on turkulainen yritys, joka suunnittelee ja valmistaa kotimaisia, oman malliston yksilöllisiä vaatteita ja tekstiilituotteita. Yrityksille Dama Design tarjoaa yksilöllisiä työasuja asiakaspalveluun, liikelahjoja sekä suunnittelupalvelua. Tekstiilisuunnittelija Anitta Luukinen on suunnitellut työasuja muun muassa Turun linnan ravintolatoimintaan sekä Turun kaupungin edustuskeittiön tarjoilijoille. Ideana on luoda työasuja, jotka täydentävät yrityksen tarinaa ja liittyvät jollakin tavalla sen aitoon historiaan. Viime syksynä Luukinen sai avukseen Projektiässät-hankkeen kautta Turun yliopistossa kulttuurihistoriaa opiskelevan Noora Kallioniemen.

– Kiinnostuin hankkeesta, sillä tarvitsin apua markkinointitutkimuksen tekoon. Yksinyrittäjällä aika ei riitä kaikkeen ja kuitenkin markkinointi on valtavan tärkeää. Olinkin ensin vähän pettynyt, kun markkinoinnin opiskelijaa ei löytynyt. Nyt olen kuitenkin tosi tyytyväinen; Noora on tuonut ihan uusia näkökulmia ja yhteistyömme on sujunut alusta asti erittäin hyvin, Luukinen kertoo.

Opetus- ja kulttuuriministeriön, Turun kaupungin sekä korkeakoulujen rahoittaman hankkeen tavoitteena on edistää turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden työllistymistä Varsinais-Suomeen. Samalla se tarjoaa yrityksille sekä muille työnantajille mahdollisuuden käyttää opiskelijoiden osaamista hyödyksi erilaisissa kehittämistöissä. Käytännössä hanketta toteutetaan siten, että yritykselle kootaan useiden eri alojen opiskelijoista koostuva ryhmä, joka hankkeen puolesta tulevan ohjaajan eli tutorin johdolla toteuttaa työnantajan osoittaman tehtävän.

– Se, että Noora on nyt yksin Dama Designissa, on poikkeus ja johtuu monista yhteensattumista. Yksi syy on se, että markkinoinnin opiskelijoita ei riitä kaikkiin työryhmiin, heitä kysytään niin paljon, projektipäällikkö Ari Koski huomauttaa.

Opiskelijat tuovat uusia näkökulmia

Monitieteiset opiskelijaryhmät on huomattu rikkaudeksi myös yrityksissä. Eri suunnista asioita lähestyvät opiskelijat huomaavat asioita, joita alaa hyvin tuntevat ja siihen syvällisestikin perehtyneet eivät ehkä näe.

Noora Kallioniemen opinnot ovat graduvaiheessa ja valmistuminen häämöttää ensi kesänä. Ennen yliopisto-opintoja Noora on valmistunut pukuompelijaksi.

– Tutustuminen yrittäjän työhön on ollut mielenkiintoista. Humanisteille ei yliopistolla juuri puhuta yrittäjyydestä vaikka monia humanistisen alan töitä tehdään nykyään yrittäjinä, hän sanoo.

Dama Designissa Nooran tehtävänä on tehdä tutkimusta historian ja perinteen käyttämisestä markkinoinnissa sekä tuotteistamisessa.

Johanna Aaltonen toimii Nooran ja Anittan yhteistyön tutorina. Hän tapaa ryhmän vähintään kolme kertaa ja on muulloin tavoitettavissa mahdollisia kysymyksiä tai ongelmatilanteita varten.

– Alussa tarkennamme toimeksiannon yhdessä yrityksen ja opiskelijoiden kanssa. On tärkeää, että toimeksianto on selkeä ja hyvin rajattu, jotta opiskelijoilla on mahdollisuus suoriutua siitä annetussa ajassa.

Projektiässät-hankkeeseen osallistuminen tuo opiskelijoille viisi opintopistettä. Hankkeen kolmas toimintavuosi starttaa syksyllä. Mukaan haluavat yritykset voivat ilmoittautua kevään aikana ja opiskelijaryhmät kootaan alkusyksystä.


Noora Kallioniemi (vas.) on tuomassa uutta sisältöä markkinointiin Anitta Luukisen tekstiilialan yrityksessä. Projektiässät-hanketta edustavat tutori Johanna Aaltonen (oik.) ja projektipäällikkö Ari Koski.

pirkko.varjo@y-lehti.fi

Julkaistu 0102/2013        
Jappis Oy

Jappis Oy

Mainostoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2, Naantali

www.naantalispa.fi

Kokoukset, juhlat, näyttelyt, tyhy-päivät, majoitus- ja ravintolapalvelut, sauna- ja allasparatiisi, oheisohjelmat.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa