Kelloliike Salonen sai uuden yrittäjän

Alanvaihdos aikuisena naisena

Vuonna 1931 perustettu perinteikäs turkulainen Kelloliike Salonen Satakunnantiellä sai keväällä 2011 uuden yrittäjän, kun Hanna-Maija Rosenberg päätti ostaa yrityksen, jolle ei löytynyt jatkajaa Salosen suvusta.

Rosenberg ei ollut aikaisemmin toiminut yrittäjänä, saatikka edes koko alalla.

- Olin 20 vuotta Turun terveystoimen palveluksessa fysioterapeuttina. Suoritin amk-tutkinnonkin, mutta se ei tuonut uraan mitään uutta. Mietin yrittäjyyttä, kun näimme mieheni kanssa lehti-ilmoituksen tästä liikkeestä. Kaupat tehtiin nopeasti.

Liike oli suljettuna vain parin viikon remontin ajan, kun uusi yrittäjä tarttui toimeen, Ilkka Salosen vanha työntekijä apunaan.

- Mutta jollei tähän olisi saatu myös kelloseppää, en olisi voinut aloittaa yrittäjänä: eihän minulla ollut mitään alan koulutusta, Rosenberg myöntää.

Sen sijaan hän panostaa henkilökohtaiseen palveluun, ja alun jälkeen on sitä substanssiosaamistakin kertynyt muun muassa maahantuojien koulutuksissa.

- Hyvä motivaatio auttaa oppimisessa. Ja asiakaspalvelusta olen aina nauttinut.

Kelloseppä Antti Itähaarla palvelee yrittäjänä samassa liikehuoneistossa myymälän aukioloaikoina.

- Näin yrityksen upeat, pitkät perinteet nimenomaan kellosepänliikkeenä jatkuvat. En halunnut myöskään vaihtaa liikkeen nimeä. Kellot ovat yrityksen pääasiallinen myyntiartikkeli edelleenkin, kertoo Rosenberg.

Kellomerkeistä laajemmin ovat edustettuina Seiko, Casio ja Leijona sekä sveitsiläinen laatumerkki Revue Thommen, joka on yrityksen omaa maahantuontia. Liikkeestä löytyy myös runsas valikoima seinä- ja pöytäkelloja sekä suomalaisia korumerkkejä kuten Paletti Jewelry, Lumoava, Lorukoru ja turkulainen Platinoro.

Vaikka viime vuodet ovat olleet alalla huonot, ei Hanna-Maija Rosenberg ole kokenut niitä sillä tavalla.

- Eihän minulla ole kokemusta niistä hyvistä ajoista, hän nauraa. - Jokainen päivä on minulle uusi. Täytyy vain koettaa löytää kanavia ja väyliä, millä pärjää näinäkin aikoina.

Uudistuksia hän on tuonut erityisesti markkinointiin: uudet kotisivut, blogi ja Facebook kuuluvat nykypäivään.

Kauppaan on myös haettu virkistystä erilaisilla tempauksilla.

- Täytyy olla iloinen asenne työhön. Kyllä tästä leipänsä saa, mutta se vaatii työtunteja – ja välillä myös perheen apua. Päivät nyt ovat vaan pidempiä kuin Turun kaupungin palveluksessa, ja 7 viikon palkallinen loma vaihtui kahteen palkattomaan viikkoon. Töitä tehdään silloin kun niitä on, Rosenberg toteaa.


Iloinen asenne työhön, ja alanvaihtajakin pärjää mainiosti. Nyt Hanna-Maija Rosenberg on jo asiantuntija Seikojenkin suhteen.


Julkaistu 0102/2013        
Turun Timanttisahaus Oy

Turun Timanttisahaus Oy

Timanttiporaus, Timanttisahaus

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa