Salosen leipää on syöty Turussa jo sata vuotta
Leipomo Salonen täyttää tämän vuoden lopulla 100 vuotta. Juhlaa vietetään pitkin matkaa, hyvissä ajoin ennen syntymäpäivää mm. julkaistiin Ville Kivimäen kirjoittama historiikki Työtä leivän eteen.
Nykyinen toimitusjohtaja Juha Salonen on leipuri neljännessä polvessa. Leipomon perusti hänen isoisoäitinsä Johanna Valtonen, joka ensimmäiset pari vuotta hoiti yritystään yksin. Kun Johanna sitten avioitui Nestori Salosen kanssa, yrityksen nimi muuttui Salosen leipomoksi.
Nykyään Leipomo Salonen on yksi Turun suurista leipomoista. Se työllistää lähes 80 työntekijää, liikevaihto on noin 9 miljoonaa euroa. Toimitilat sijaitsevat Vähäheikkiläntiellä.
Salosen leipää leivotaan koko Etelä-Suomen alueelle. Laajempiin markkinoihin tarjoaa mahdollisuuden osallisuus leipomoiden yhteistyöketjussa, Pomppis Perheleipurit Oy.ssä
Toimitusjohtaja Juha Salosen mukaan paikallisella perheleipomolla on tulevaisuduessa sekä mahdollisuuksia että uhkia.
- Turkulaisuus, pitkät paikalliset perinteet ja läheiset suhteet alueemme kauppiaisiin ovat meille tärkeitä. Nämä ovat olleet yrityksen vahvuuksia jo sadan vuoden ajan ja uskon niiden merkitykseen myös jatkossa, hän toteaa.
Suurimpana haasteena Salonen pitää kaupan ketjuuntumista ja logistiikan kehittymistä. Ankara hintakilpailu on paikalliselle leipomolle haaste, johon voi vastata keskittymällä laatuun ja omiin vahvoihin tuotteisiin.
![]() |
Juha Salonen on leipomoyrittäjä neljännessä polvessa |
-pv