Vanhasta konehallista tuli meijeri

Uusi jäsen

Poutakesän pienmeijeri syntyi pitkän ideoinnin ja erilaisten vaihtoehtojen puntaroinnin jälkeen viime vuonna. Loimaalaiset Michaela ja Esa Poutanen pohtivat, miten saisivat 45 hehtaarin maatilansa tuottamaan ja suunnittelivat ensin marjatilan perustamista.

– Meillä onkin vadelmaa ja pensasmustikoita. Vielä tänä vuonna ne myydään itsepoimintana, mutta ensi vuodesta alkaen voimme käyttää niitä jäätelön raaka-aineina, Michaela Poutanen kertoo.

Syy siihen, että marjat pääsevät maustamaan jäätelöitä vasta vuoden päästä on luomusäännöksissä. Poutakesän kaikki tuotteet ovat luomua mikä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi marjat pitää vähintään kolme vuotta ennen käyttöä viljellä täysin ilman kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita.

Meijeri rakennettiin tilan entiseen konehalliin. Siellä valmistetaan nyt vajaa 9000 kiloa jäätelöä sekä noin tuhat kiloa juustoa ja jogurttia vuodessa. Markkinointi on sujunut hyvin, meijeristä vastaava Michaela kertoo.

– Kysyntä on kovaa ja meillä on erittäin hyviä yhteistyökumppaneita kuten Lounafood, Loimaan Vihreä Kolmio ja Loimaan lähiruokarengas. Tarkoitus on tulevaisuudessa laajentaa toimintaa. Tänä kesänä avaamme vanhaan aittaan tilapuodin, joka on avoinna viikonloppuisin. Palkkaamme myös kaksi kesätyöntekijää.

Yrittäjäjärjestöön liittyminen oli Michaelan mukaan luontevaa.

– Kukaan ei tässä maailmassa pärjää yksin. On hyvä, kun on olemassa jokin organisaatio, jossa voi olla mukana.


Jäätelöt valmistetaan naapuritilalta tulevasta maidosta. Jäätelökone hankittiin Italiasta, missä myös käytiin oppimassa jäätelönvalmistusta, Michaela Poutanen kertoo.

–pv

Julkaistu 0608/2013        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa