Yli 20 000 kävi Kirja- ja Ruokamessuilla
Asellus Oy oli tuonut Ruokamessuille koko rikkaruohotuoteperheensä.
- Nykyään yrityksillä on toinen toistaan hienompia tuoteperheitä. Meillä on vain tämä vaatimaton rikkaruohotuoteperhe, toimitusjohtaja Jukka Aittala vitsaili.
Aselluksen juomat, hyytelöt ja siirapit on valmistettu luonnonyrteistä ilman lisäaineita. Sauvossa sijaitsevissa toimitiloissa männyn- ja kuusenkerkät, horsmat, voikukat ja mesiangervot muutetaan jalompaan olomuotoon herkku- ja erikoisliikkeissä myytäviksi. Messuilla Aittala on vieraillut tuotteineen useita kertoja.
- Ulkomaillekin on tehty tunnusteluja ja ehkä tulevaisuudessa tuotteitamme on myös kansainvälisillä markkinoilla. Haasteena on saada poimintaketju toimimaan, riittävä raaka-aineen saanti vaatii ahkeria poimijoita.
Messuväkeä Aselluksen kauniit purkit ja purnukat näkyivät kiinnostavan ja hyytelömaistiaisiin oli välillä jopa jonoa.
Lokakuussa pidetyille Kirja- ja Ruokamessuille osallistui kolmen messupäivän aikana 20 564 kävijää. 15 vuotta täyttäneillä Kirjamessuilla pidettiin myös Suomen Kirjailijaliiton vuosikokous. Ruokamessuilla esiteltiin syötävien tuotteiden lisäksi myös syksyn uusia keittokirjoja. Tapahtuma järjestettiin nyt ensi kertaa yhdessä Kirjamessujen kanssa.
- Ensi vuonna Kirjamessujen lisäksi ovat Ruokamessut ja Tiedemessut. teemoja haetaan terveyden ja ravinnon kautta, ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula sanoi.
![]() |
Turun Yrittäjien toimistopäällikkö Anne Aholainen maisteli Ruokamessuilla Jukka Aittalan tarjoamia hyytelöitä. |
-pv