Neitsytperunafestivaali juhlii lounaissuomalaista varhaisperunaa

Neitsytperunafestivaali järjestetään tänä vuonna jo kolmannen kerran. Tämän kesän festivaali järjestetään 13.–15. kesäkuuta niin sanotulla Hämähäkkitontilla Aurajoen rannassa. Festivaalin yhteydessä järjestetään myös Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtuma oluenystäville.

Neitsytperunafestivaalin tähti on nimensä mukaisesti lounaissuomalainen varhaisperuna eli neitsytperuna. Paikalliset ravintolat tarjoilevat festivaalilla erilaisia perunaa hyödyntäviä annoksia. Peruna-annoksiaan valmistavat muiden muassa turkulaiset kanaravintola Birdie, ravintolaiva Cindy, Jesse´s Dine sekä Vaakahuoneen paviljonki.

Lähiruokatorilta teatterin edustalta puolestaan löytää alueen elintarvikeyrityksiä ja heidän tuotteitaan. Mukana ovat esimerkiksi Riihipuoti, Isontuvan jäätelö ja Livonsaaren leipomo. Tuottajatorilla on lisäksi myynnissä Turun keittiömestareiden valmistamia herkkuja, perunamakkaraa sekä paikan päällä aidosta perunasta valmistettuja sipsejä.

Torilla kokataan torstaina

Festivaaliviikolla peruna on muillakin tavoin esillä. Kaffeli ry järjestää kauppatorilla Torilla kokataan -tempauksen 13. kesäkuuta.

- Torilla kokataan -kilpailu on turkulaisille ravintoloille tarkoitettu leikkimielinen kisa, jossa ei kilpailla ryppy otsalla, kertoo kasvisyrittäjä Liisa Lindroth Kaffeli ry:stä.

Ravintoloiden kokit hankkivat raaka-aineensa Turun kauppatorin yrittäjiltä 50 eurolla ja pakollisena raaka-aineena on tietenkin peruna. Annokset valmistetaan ravintoloiden omissa keittiöissä ja tuodaan arvosteltavaksi torille.

- Yleisön joukosta on yleensä valittu yksi jäsen tuomaristoon maistelemaan ruokia, Lindroth vinkkaa.

Lisäksi Turun kaupunginteatterin aulassa on ohjelmaa lapsille ja teatterin ylälämpiössä järjestetään lauantaina suuri Perunasymposium. Kaikille avoimessa Perunasymposiumissa pääsee esimerkiksi kuulemaan perunan alkuperästä suomalais-perulaisen Ritva Repo-Carrascon kertomana. Mukana on myös perunatutkijoita ja lähiruoka-asiantuntijoita.


Neitsytperunafestivaalin tähti on lounaissuomalainen varhaisperuna.



Lastenalueella tapaa mm. varsinaissuomalaisen Vilja-tytön.

Emmi Harju
Varsinais-Suomen ruokaketjun kehittämishanke VARRU

Julkaistu 0608/2013        
TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

TMK Teollisuuden Mittaus- ja Kalibrointipalvelu Oy

Kalibrointipalvelut, Mittauspalveluja, Optisten tuotteiden valmistus, Tietokoneiden valmistus

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa