Neitsytperunafestivaali juhlii lounaissuomalaista varhaisperunaa

Neitsytperunafestivaali järjestetään tänä vuonna jo kolmannen kerran. Tämän kesän festivaali järjestetään 13.–15. kesäkuuta niin sanotulla Hämähäkkitontilla Aurajoen rannassa. Festivaalin yhteydessä järjestetään myös Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtuma oluenystäville.

Neitsytperunafestivaalin tähti on nimensä mukaisesti lounaissuomalainen varhaisperuna eli neitsytperuna. Paikalliset ravintolat tarjoilevat festivaalilla erilaisia perunaa hyödyntäviä annoksia. Peruna-annoksiaan valmistavat muiden muassa turkulaiset kanaravintola Birdie, ravintolaiva Cindy, Jesse´s Dine sekä Vaakahuoneen paviljonki.

Lähiruokatorilta teatterin edustalta puolestaan löytää alueen elintarvikeyrityksiä ja heidän tuotteitaan. Mukana ovat esimerkiksi Riihipuoti, Isontuvan jäätelö ja Livonsaaren leipomo. Tuottajatorilla on lisäksi myynnissä Turun keittiömestareiden valmistamia herkkuja, perunamakkaraa sekä paikan päällä aidosta perunasta valmistettuja sipsejä.

Torilla kokataan torstaina

Festivaaliviikolla peruna on muillakin tavoin esillä. Kaffeli ry järjestää kauppatorilla Torilla kokataan -tempauksen 13. kesäkuuta.

- Torilla kokataan -kilpailu on turkulaisille ravintoloille tarkoitettu leikkimielinen kisa, jossa ei kilpailla ryppy otsalla, kertoo kasvisyrittäjä Liisa Lindroth Kaffeli ry:stä.

Ravintoloiden kokit hankkivat raaka-aineensa Turun kauppatorin yrittäjiltä 50 eurolla ja pakollisena raaka-aineena on tietenkin peruna. Annokset valmistetaan ravintoloiden omissa keittiöissä ja tuodaan arvosteltavaksi torille.

- Yleisön joukosta on yleensä valittu yksi jäsen tuomaristoon maistelemaan ruokia, Lindroth vinkkaa.

Lisäksi Turun kaupunginteatterin aulassa on ohjelmaa lapsille ja teatterin ylälämpiössä järjestetään lauantaina suuri Perunasymposium. Kaikille avoimessa Perunasymposiumissa pääsee esimerkiksi kuulemaan perunan alkuperästä suomalais-perulaisen Ritva Repo-Carrascon kertomana. Mukana on myös perunatutkijoita ja lähiruoka-asiantuntijoita.


Neitsytperunafestivaalin tähti on lounaissuomalainen varhaisperuna.



Lastenalueella tapaa mm. varsinaissuomalaisen Vilja-tytön.

Emmi Harju
Varsinais-Suomen ruokaketjun kehittämishanke VARRU

Julkaistu 0608/2013        
Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Painotalo Painola, T. Nieminen Oy

Graafinen suunnittelu, Kirjansitomoja, Kirjapaino, Painotaloja, Pakkauspalvelu, Pakkaussuunnittelua, Suunnittelu, Suunnittelutoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

FresCo Ravintolat Oy - Korkki

Linnankatu 43, Turku

www.frescoravintolat.fi

R 75, KP 5-24 (75). Kokouspalvelu: videoneuvottelulaitteet, AV-laitteet. Juhlapalvelu. Lounas arkisin klo 10:45-13:30. Tervetuloa tutustumaan uuteen ravintolaamme! Lue verkkosivuiltamme lisää toiminnastamme ja tutustu myös Raumalla sijaitseviin toimipaikkoihimme, www. frescoravintolat.fi

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa