Varhaiseläkkeellä yrittäjäksi

Kun eläkkeelle jää kovin energisenä, voi käydä niin, että ryhtyykin vielä uudelle uralle, yrittäjäksi. Näin kävi Kaija Otavalle, joka jäi pari vuotta sitten varhennetulle varhaiseläkkeelle poliisiorganisaatiossa tehdyltä 41-vuotiselta virkauraltaan.

Muutaman viimeisen vuoden aikana toimenkuvaan kuului kokous- ja juhlatilaisuuksien valmistelu ja toteuttaminen. Näistä tehtävistä hän sai kokemusta ja intoa juhlien järjestämiseen myös yksityiselämässä.

- Onneksi sain työurani aikana tehdä paljon erilaisia työtehtäviä ja viihdyin työssäni hyvin. Vuoden 2010 alussa poliisihallinnon organisaatiouudistuksen myötä jouduin kulkemaan mielekkäiden työtehtävien perään Helsinkiin useana päivänä viikossa. Jatkuvaan matkustamiseen kyllästyneenä jäin ensin vuoden vuorotteluvapaalle, jonka jälkeen hakeuduin varhennetulle varhaiseläkkeelle.

Sopeutuminen eläkkeelle ei kuitenkaan ollut helppoa.

- Olin elänyt työssäoloaikana aktiivista ja osallistuvaa elämää, joten aluksi uusi elämänrytmi tuntui hitaalta ja vaikealta. Entiset esimieheni lääninhallituksesta pyysivät minulta vielä ”konsulttiapua” juhlajärjestelyihin ja kannustivat minua samalla yksityisyrittäjyyteen, ja silloin aloin ajatella juhlapalvelun perustamista vakavasti, Kaija Otava kertoo.

- Vanhan isäni kuoltua pari vuotta sitten, tein surutyötä järjestämällä hänelle niin kauniit hautajaiset kuin vain osasin. Läheisiltäni ja sukulaisiltani saamani hyvän palautteen johdosta ajattelin, että voisin avustaa surevia omaisia tunnelmallisten hautajaisten järjestämisessä. Olen jo ollut virittelemässä yhteistyötä erään turkulaisen hautaustoimiston kanssa.

Juhlapalvelu Koivu & Tähti perustettiin syksyllä 2012. Toiminimi tulee tyttönimistä ja nykyisestä sukunimestä. Koivu ja Tähti on kattava juhlapalvelu, joka järjestää juhlat aina perhejuhlista yritystilaisuuksiin.

- Yritysten koulutus-, edustus- ja sidosryhmätilaisuuksien järjestämisessä minulla on mielestäni rautainen ammattitaito, Otava toteaa.

Kauneutta luonnosta

Työaikanaan erilaisissa kokous- ja koulutustilaisuuksissa Kaija usein toteutti omaa kauneudenkaipuutaan tuomalla ankeisiin luento- ja kokoussaleihin jotakin kaunista, usein luonnosta poimimaansa koristetta. Se kyllä aina huomattiin ja positiivisesti myös muistettiin.

- Nykyäänkin juhlia järjestäessäni käytän paljon juhlapaikan koristelussa juuri luonnosta saamiani materiaaleja kuten kiviä, heiniä ja oksia. Näin ei tarvitse ostaa jotain kallista ja valmista, että saa juhliin kauniin koristelun.

Juhla syntyy, kun on hyvät yhteistyökumppanit, esimerkiksi graafisen alan osaaja, muutamia erinomaisia ruoanvalmistajia - ja tietysti parhaat raaka-aineet, jotka löytää Turun kauppatorilta ja kauppahallista.

- Juhlan valmistelu alkaa aina palaverilla asiakkaan kanssa. Käymme läpi toiveet juhlan värimaailmasta, muut erityistoiveet sekä tietysti juhlatarjoilun, jonka sitten kilpailutan. Yritän myös ehdottaa asiakkaalle jotain uusia makuelämyksiä, mutta asiakkaan ehdoilla tietysti mennään.

-Yritys on jo vuoden vanha. Pääasiassa olen järjestänyt laajan tuttava- ja harrastuspiirini juhlia ja tilaisuuksia. Hyvän palautteen ansiosta minun pitäisi laajentaa asiakaspiiriäni ja rohkeammin tuoda esille omaa osaamistani, Kaija Otava pohtii nyt.


Kaija Otava käyttää juhlapaikan koristelussa paljon luonnosta saatavia materiaaleja kuten kiviä, heiniä ja oksia. Näin ei tarvitse ostaa jotain kallista ja valmista, että saa kauniin koristelun.

anneli.perkio@y-lehti.fi

Julkaistu 09/2013        
Jappis Oy

Jappis Oy

Mainostoimistoja

Viikon luetuimmat uutiset

Kokouspalvelut

Viking Line

PL 265, Turku

www.vikingline.fi

Amorella klo 08:45. Kokoustiloja 12 (10-180 hlöä), Auditorio 180 hlöä. Kokoustilojen kapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Monitoimitila Panoraama messu- ja näyttelykäyttöön (max 200, istumapaikat 140) Useita ravintoloita, saunaosasto. Viking Grace klo 20:55. Kokoustiloja 11 (6-230 hlöä) Auditorio 230. Kokousosaston kokonaiskapasiteetti yht. n. 400 hlöä. Kuvaa ja ääntä on mahdollista välittää useaan kokoushuoneeseen ja Club Vogueen samanaikaisesti. Useita ravintoloita, Spa osasto. Ryhmille omaa erikoisohjelmaa – kysy lisätietoja.

Lue uusin näköislehtemme

06-07/2021



Varsinais-Suomen Yrittäjä-lehti
to 17.06.2021


Seuraa meitä somessa